Twitter: Η Κομισιόν «δείχνει» σε εναλλακτικές πλατφόρμες, μετά από την εξαγορά του Μασκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Twitter: Η Κομισιόν «δείχνει» σε εναλλακτικές πλατφόρμες, μετά από την εξαγορά του Μασκ
«Πολλοί μιλούν για το Mastodon. Θεωρώ πως έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά που οι άνθρωποι απολαμβάνουν στο Twitter» δήλωσε η Μαργκρέτε Βεστάγκερ.

Η υπεύθυνη για τον Ανταγωνισμό και την Ψηφιακή Αλλαγή της Κομισιόν, Μαργκρέτε Βεστάγκερ υποστήριξε πως η πρόσφατη εξαγορά της Twitter από τον Έλον Μασκ αποτελεί ευκαιρία για το κοινό ώστε να αναζητήσει νέες εναλλακτικές στα social media.

Μιλώντας από τη Μαδρίτη της Ισπανίας, το στέλεχος της Κομισιόν είπε πως η Επιτροπή θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της Twitter έως εργαλείο επικοινωνίας, ενώ «έδειξε» ως εναλλακτική της Twitter το Mastodon, μια γερμανική πλατφόρμα.

«Βρίσκω πολύ ενδιαφέρον πως οι εξελίξεις γύρω από την Twitter έχουν καταστήσει περισσότερο περίεργους τους πολίτες για το τι μπορούν να προσφέρουν άλλες πλατφόρμες. Πολλοί μιλούν για το Mastodon. Θεωρώ πως έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά που οι άνθρωποι απολαμβάνουν στο Twitter».

Η Βεστάγκερ ανέφερε ακόμα πως το Twitter Blue -το μπλε εικονίδιο στην πλατφόρμα του Μασκ που «επαληθεύει» την αυθεντικότητα του χρήστη, μιας εταιρείας ή ενός ατόμου που υποστηρίζει πως έχει τον λογαριασμό- «είναι πολύ βασικό, καθώς δείχνει την αντικειμενικότητα του μέσου, το ότι ξέρεις ποιον έχει απέναντι σου».

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Έλον Μάσκ είχε δηλώσει πως το Twitter Blue θα γίνει συνδρομητικό, κίνηση που έχει αναβληθεί.

Από την πλευρά της, η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών, Νάντια Καλβινιό, δήλωσε πως η κυβέρνηση της χώρας της θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το Twitter, αλλά εάν η ασάφεια για την ασφάλεια της πλατφόρμας δεν είναι εγγυημένη τότε θα μπορούσε να αλλάξει σε άλλες πλατφόρμες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: Ο Μασκ «κλείδωσε» εκτός γραφείων τους εργαζομένους - Μαζικές παραιτήσεις μετά το τελεσίγραφο

gazzetta
gazzetta reader insider insider