Σταϊκούρας: Το αργότερο τη Δευτέρα η καταβολή του Power Pass – Σκέψεις για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης και το 2023

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σταϊκούρας: Το αργότερο τη Δευτέρα η καταβολή του Power Pass – Σκέψεις για επέκταση του επιδόματος θέρμανσης και το 2023
Ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε επιπλέον μέτρα στήριξης ανάλογα με τις ανάγκες αλλά και με τα δημοσιονομικά περιθώρια.

Το αργότερο τη Δευτέρα θα γίνει η καταβολή του Power Pass και για περιπτώσεις που υπάρχουν εκκρεμότητες, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1. Επισήμανε πως η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή δίνει το δικαίωμα επέκτασης του επιδόματος στο πετρέλαιο θέρμανσης και για το 2023, ενώ ξεκαθάρισε πως προς το παρόν δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για επέκταση των μέτρων στήριξης στα καύσιμα κίνησης (Power Pass, ντίζελ).

Ο ΥΠΟΙΚ δεν απέκλεισε επιπλέον μέτρα ανάλογα με τις ανάγκες αλλά και με τα δημοσιονομικά περιθώρια, τα οποία ωστόσο επανέλαβε πως δεν είναι απεριόριστα. Επίσης, παρουσίασε στοιχεία έκθεσης του Eurogroup στα οποία η Ελλάδα φαίνεται πως για την ενεργειακή κρίση έχει δώσει τους περισσότερους πόρους στην Ευρώπη.

Εξήγησε και τη δυναμική της οικονομίας που «έχει να κάνει με τις αβεβαιότητες του μέλλοντος» καθώς δεν ξέρει κανένας πως θα εξελιχθεί η τιμή φυσικού αερίου. Έφερε ως παράδειγμα πως ενώ προ ημερών το πακέτο της ΔΕΘ κοστολογήθηκε στα 13,2 δισ. ευρώ, «σήμερα που κάναμε επικαιροποίηση είναι 12,4 δισ. ευρώ» εξήγησε εκ των οποίων πριν 10,6 δισ. ευρώ ήταν το πακέτο για το ρεύμα και πλέον «είναι 9,8 δισ. ευρώ γιατί μέσα σε 10 μέρες έχει πέσει πάρα πολύ η τιμή του φυσικού αερίου» που είναι «ένας άγνωστος παράγοντας».

Τέλος, εξήγησε ότι στην τροπολογία για το πετρέλαιο θέρμανσης «πάμε μέχρι τέλος Δεκεμβρίου, αλλά λέμε μέσα στη διάταξη ότι θα επαναξιολογήσουμε την κατάσταση και πιθανόν να επεκταθεί αυτό το μέτρο και για το 2023».

«Όλα θα επαναξιολογούνται αναλόγως με τη δυναμική» που θα υπάρχει στην ενεργειακή κρίση και με τις δυνατότητες που θα υπάρχουν, κατέληξε ο κ. Σταϊκούρας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βουτιά» των χρεώσεων στο ρεύμα τον Οκτώβριο – Οι τιμές ανά εταιρεία

ΑΑΔΕ: «Έξυπνοι» φορο-έλεγχοι με tablet - Έρχεται το Elenxislive

Σιάμισιης: Χωρίς λογική η πρόταση της Κομισιόν για έκτακτο τέλος στα διυλιστήρια

gazzetta
gazzetta reader insider insider