ΗΠΑ: Πληθωρισμός 8,5% τον Ιούλιο, χαμηλότερος του αναμενόμενου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Πληθωρισμός 8,5% τον Ιούλιο, χαμηλότερος του αναμενόμενου
Στο 8,5% ανήλθε ο πληθωρισμός των ΗΠΑ τον Ιούλιο, χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στο 8,7%. 

Στο 8,5% ανήλθε ο πληθωρισμός των ΗΠΑ τον Ιούλιο, χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τον τοποθετούσαν στο 8,7%, γεγονός που σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην αποκλιμάκωση των τιμών της βενζίνης.

Υπενθυμίζεται, πως τον Ιούνιο ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ είχε αγγίξει υψηλά σχεδόν τεσσάρων δεκαετιών, καθώς είχε διαμορφωθεί σε ποσοστό 9,1%.

Σε μηνιαία βάση, οι τιμές της ενέργειας σημείωσαν κάμψη στο 4,6%, την στιγμή που οι τιμές της βενζίνης μειώθηκαν κατά 7,7%, υπερσκελίζοντας τις αυξήσεις που σημειώθηκαν στις τιμές των τροφίμων (1,1%) και της στέγασης (0,5%).

Εξαιρουμένων των ιδιαίτερα ευμετάβλητων τιμών σε τρόφιμα και ενέργεια, ο δομικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε σε ποσοστό 5,9%, χαμηλότερα των εκτιμήσεων που τον τοποθετούσαν στο 6,1%.

Παράλληλα, σε επίπεδο μήνα ο δομικός πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 0,3%, χαμηλότερα από το 0,7% του προηγούμενου μήνα.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων, οι δείκτες της Wall Street καταγράφουν ισχυρά κέρδη, με τον Dow Jones να ενισχύεται κατά περίπου 500 μονάδες, ενώ S&P και Nasdaq κερδίζουν άνω του 2%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Evans (Fed): Μείωση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων μετά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού

«Άνεμος αισιοδοξίας» στην Wall Street μετά τον πληθωρισμό - Άλμα 2,6% για τον Nasdaq

gazzetta
gazzetta reader insider insider