Ρωσία: Το βασικό επιτόκιο σε υψηλό από το 2017 - Στο 8,5%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρωσία: Το βασικό επιτόκιο σε υψηλό από το 2017 - Στο 8,5%
Η Ρωσία αντιμετωπίζει το υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού των τελευταίων 6 ετών.

Στο υψηλότερο επίπεδο από το 2017 έφτασε το βασικό επιτόκιο της Ρωσίας, μετά από την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να το αυξήσει κατά 100 μονάδες βάσης, ανερχόμενο πλέον στο 8,5%.

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας ήρθε καθώς η Ρωσία αντιμετωπίζει το υψηλότερο ποσοστό πληθωρισμού των τελευταίων 6 ετών και καθώς η τράπεζα «διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω αύξηση του επιτοκίου» μέσα στους επόμενους μήνες, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση μετά από τη συνεδρίαση της νομισματικής επιτροπής της τράπεζας.

Ο Λίαμ Πιτς, αναλυτής στην Capital Economics, δήλωσε στο Reuters ότι «με τις τρέχουσες πληθωριστικές πιέσεις και τον δείκτη τιμών καταναλωτή να αναμένεται να μειωθεί ελάχιστα μέσα στο 2022, εκτιμούμε πως η κεντρική τράπεζας της Ρωσίας θα προχωρήσει σε νέα αύξηση του επιτοκίου, κατά 50 με 75 μονάδες βάσης τον Φεβρουάριο».

Σημειώνεται πως η κεντρική τράπεζα αναμένει πως ο πληθωρισμός στη Ρωσία θα διαμορφωθεί στο 4%-4,5% μέχρι το τέλος του 2022 έναντι 8,1% που ανήλθε για τον Δεκέμβριο του 2021.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider