Οικονομία | Ελλάδα
30-11-2021 | 10:58

Παπαθανάσης: Με ισχυρά εργαλεία δημιουργούμε πλέγμα στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Μαρίνα Φούντα
Μοιράσου το
Παπαθανάσης: Με ισχυρά εργαλεία δημιουργούμε πλέγμα στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τη δέσμευση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη δημιουργία πλέγματος στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω σειράς δράσεων και καθεστώτων που «τρέχουν», επανέλαβε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στο 3rd Family Business Conference, που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παπαθανάσης σημείωσε πως η κυβέρνηση αναπτύσσει ισχυρά εργαλεία για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, η οποία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, φέρνοντας ως απτά παραδείγματα το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο και το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Με στόχο να καταστεί η Ελλάδα μια φιλική προς την επιχειρηματικότητα χώρα, δημιουργούμε νέα καθεστώτα για τις επιχειρήσεις με όρους ευνοϊκούς, προκειμένου οι τελευταίες να μειώσουν τις κεφαλαιακές τους απαιτήσεις και να εξελιχθούν», σημείωσε ο κ. Παπαθανάσης για να προσθέσει πως «γίνονται συζητήσεις με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα για ένα πακέτο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μέσω εγγυοδοτικού προγράμματος. Το πρόγραμμα θα αφορά κυρίως στις επιχειρήσεις που επιδιώκουν την ένταξή τους στον Αναπτυξιακό Νόμο».

«Θέλουμε τη νέα γενιά στο επιχειρείν»

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, η Ελλάδα έχει ανάγκη την είσοδο της νέας γενιάς στο επιχειρείν, σε ό,τι αφορά τις οικογενειακές επιχειρήσεις.

«Αναπτύσσουμε ιδιαίτερα καθεστώτα για τις νέες γενιές των επιχειρήσεων, με στόχο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας για τους νέους και τις νέες, ώστε να μείνουν και να εργαστούν στον τόπο τους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.