Διεθνή
08-09-2021 | 18:46

Βρετανία: Η αύξηση της φορολόγησης θα προσθέσει 50.000 ανέργους, προειδοποιεί έρευνα

Newsroom
Μοιράσου το
Βρετανία: Η αύξηση της φορολόγησης θα προσθέσει 50.000 ανέργους, προειδοποιεί έρευνα
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Η αύξηση φόρων του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για τη χρηματοδότηση της υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούσε να οδηγήσει τουλάχιστον 50.000 άτομα στην ανεργία στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την ανάλυση της Ομοσπονδίας Μικρών Επιχειρήσεων (FSB).

Η αύξηση 1,25% των Εθνικών Ασφαλιστικών Εισφορών, που καταβάλλονται από εργαζόμενους και επιχειρήσεις, θα κοστίζει στις μικρές επιχειρήσεις 5,7 δισεκατομμύρια λίρες ετησίως, έδειξε η έρευνα.

Το φορολογικό πλήγμα έρχεται καθώς οι εργοδότες ζυγίζουν αν θα επαναφέρουν τους εργαζόμενους που έχουν απολυθεί μόλις τελειώσουν οι κρατικές επιδοτήσεις των μισθών αργότερα αυτό το μήνα. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι, σύμφωνα με το FSB.

Η αύξηση «θα μπορούσε να σημαίνει 50.000 περισσότερους ανθρώπους χωρίς εργασία μετά την έναρξη της ισχύος του τον Απρίλιο - αυτό σημαίνει ότι 50.000 ζωές θα ζημιωθούν, 50.000 άνθρωποι που διαφορετικά θα εργάζονταν στην οικονομία μας», δήλωσε ο πρόεδρος της FSB, Μάικ Τσέρι.

«Η αύξηση λειτουργεί ως τροχοπέδη στην απασχόληση, ένας άλλος λόγος για να πούνε όχι οι εργοδότες που σκέφτονται την επέκταση και ένας άλλος λόγος για να πούνε ναι εάν σκέφτονται να μειώσουν τον αριθμό του προσωπικού τους», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.