Κομισιόν: Από το 2023 το «μάζεμα» των δημοσιονομικών στις χώρες της ΕΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κομισιόν: Από το 2023 το «μάζεμα» των δημοσιονομικών στις χώρες της ΕΕ
Οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Ένωσης πρέπει να αποφύγουν την πρόωρη απόσυρση των μέτρων στήριξης, υπογραμμίζουν οι Βρυξέλλες

Σύσταση για τη διατήρηση της χαλαρής δημοσιονομικής πολιτικής στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και για το 2022 απευθύνει η Κομισιόν, στις εαρινές προβλέψεις της που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Όπως σημειώνουν οι αξιωματούχοι των Βρυξελλών, οι υποστηρικτικές πολιτικές θα πρέπει να παραμείνουν σε ισχύ το 2021 και το 2022, ενώ υπογραμμίζεται πως οι κυβερνήσεις των μελών της Ένωσης δεν θα πρέπει να αποσύρουν πρόωρα τα μέτρα στήριξης.

«Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να περιορίσουν τη δημοσιονομική πολιτική μόνο όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν» αναφέρει η Κομισιόν προειδοποιώντας πως σε τέτοιο ενδεχόμενο θα υπάρξει μεγάλη ανισότητα μεταξύ των δημοσιονομικών πολιτικών της ΕΕ.

Ακόμα, στην έκθεση σημειώνεται πως η Κομισιόν θα διατηρήσει και για το 2022 την αναστολή των κανόνων δανεισμών της ΕΕ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και ότι οι κανόνες θα επανέλθουν στα προ-κορονοϊού επίπεδα το 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider