Γιατί ο Χρήστος Μεγάλου είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γιατί ο Χρήστος Μεγάλου είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι συμβαίνει την επόμενη ημέρα της Τράπεζας Πειραιώς

Καθώς το τοπίο αναφορικά με τα CoCo’s της Τράπεζας Πειραιώς δείχνει να ξεκαθαρίζει –με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται στο τέλος του μήνα- πολλά ακούγονται για την επόμενη ημέρα. Μάλιστα, όπως μαθαίνω, έχουν ήδη γίνει και διερευνητικά τηλέφωνα σε έμπειρους τραπεζίτες για το ενδεχόμενο να παίξουν ρόλο στην επόμενη μέρα. Όμως, όσοι πραγματικά γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα μου λένε εμφατικά ότι ο Χρήστος Μεγάλου, όχι μόνο είναι ακλόνητος, αλλά ότι είναι η ιδανική περίπτωση για να οδηγήσει την τράπεζα στην επόμενη μέρα.

Και αυτό γιατί, όπως μου εξηγούν, είναι ο μοναδικός Έλληνας τραπεζίτης που έχει τη γνώση, αλλά και την εμπειρία που χρειάζεται για να προσελκύσει τους ξένους επενδυτές προκειμένου η Τράπεζα Πειραιώς να ιδιωτικοποιηθεί το συντομότερο δυνατό και με τους καλύτερους όρους. Εξάλλου, όπως μου λένε, έχει κάνει την αντίστοιχη άσκηση στη Eurobank με εξαιρετική επιτυχία και οι αγορές θέλουν στο τιμόνι έναν καπετάνιο με εμπειρία.

Επιπλέον, προσθέτουν, είναι ο άνθρωπος που ξέρει το «μαγαζί» καλύτερα από κάθε άλλο, έχοντας προχωρήσει το σχέδιο αναδιοργάνωσης της τράπεζας και μπορεί να τρέξει άμεσα τόσο την τιτλοποίηση των δανείων όσο και όλες τις υπόλοιπες διαδικασίες που απαιτούνται για την εύρεση των νέων επενδυτών.

Με άλλα λόγια, σε αυτή τη συγκυρία, ο Χρήστος Μεγάλου είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider