Ο «ευχάριστος πονοκέφαλος» του Βασίλη Ψάλτη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο «ευχάριστος πονοκέφαλος» του Βασίλη Ψάλτη
Ο “Insider” αποκαλύπτει τι συμβαίνει με τους μνηστήρες του Project Galaxy της Alpha Bank

Όταν θέλεις να εξασφαλίσεις το μέγιστο δυνατό τίμημα για μια συναλλαγή, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις τους «μνηστήρες» να ανταγωνιστούν μεταξύ τους. Και βέβαια, για να το πετύχεις αυτό, πρέπει να εξασφαλίσεις ότι έχεις όσο το δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους και να μην βάλεις όλα τα αβγά σου σε ένα καλάθι.

Αυτός, όπως μου λένε, είναι ο «ευχάριστος πονοκέφαλος» του Βασίλη Ψάλτη, καθώς έχει παραπάνω από δύο υποψήφιους αγοραστές για τα δάνεια του Project Galaxy και μπορεί έτσι να προσδοκά σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τίμημα. Πέραν της Pimco, που για πολλούς θεωρείται το φαβορί, πολύ δυνατά φαίνεται να παίζει και η Davidson Kemper, ενώ, όπως μου λένε, υπάρχει και τρίτος μνηστήρας, εξ’ Ιταλίας ορμώμενος, ο οποίος και καλοβλέπει την ελληνική αγορά NPL’s.

Αυτό σημαίνει ότι –κατά πάσα πιθανότητα- ο νικητής θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη αλλά και να αποδεχθεί όρους που θα συμφέρουν την Alpha Bank στα επιμέρους θέματα της συναλλαγής.

Την ίδια στιγμή, όπως μαθαίνω, το carve-out της Cepal πηγαίνει καλά, οι υπογραφές των εργαζομένων πέφτουν βροχή και –χάρη στο δελεαστικό πακέτο που δίνει η Alpha Bank- η διαδικασία θα ολοκληρωθεί «χωρίς να ανοίξει ρουθούνι».

Όλα αυτά σημαίνουν ότι –ιδανικά- μέχρι το τέλος του χρόνους θα έχει κλείσει το ντιλ, το οποίο και είναι η υπ΄αριθμόν ένα προτεραιότητα της τράπεζας αυτή τη στιγμή.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider