Morgan Stanley: Δεν δικαιολογείται το ράλι των ελληνικών τραπεζικών μετοχών 

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Morgan Stanley: Δεν δικαιολογείται το ράλι των ελληνικών τραπεζικών μετοχών 
Σημείο – κλειδί για την επενδυτική τράπεζα είναι η υλοποίηση των NPLs των ελληνικών τραπεζών.

Μικτά είναι τα μηνύματα που στέλνει η Morgan Stanley για τις ελληνικές τράπεζες, επισημαίνοντας στους επενδυτές πως οι εντυπωσιακές αποδόσεις που σημειώνουν οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών από τις αρχές του έτους δεν δικαιολογούνται από τα θεμελιώδη μεγέθη τους.

Οι μετοχές των συστημικών τραπεζών καταγράφουν άνοδο το 2019, καθώς οι αγορές εκτιμούν πως το ξεκαθάρισμα των χαρτοφυλακίων τους θα γίνει ταχύτερα από το αναμενόμενο. Η επενδυτική τράπεζα, ωστόσο, προειδοποιεί πως δεν υπολογίζεται η απόκλιση από το εξορθολογισμό των ισολογισμών.

Η Morgan Stanley αναβαθμίζει τις συστάσεις για την Εθνική Τράπεζα και την Eurobank σε overweight από equalweight δίνοντας ως τιμή – στόχο για την πρώτη τα 3,10 ευρώ ανά μετοχή και για τη δεύτερη το 1 ευρώ ανά μετοχή. Παράλληλα, υποβαθμίζει την Πειραιώς και την Alpha Bank σε underweight από equalweight δίνοντας ως τιμή – στόχο τα 1,3 ευρώ για την πρώτη και τα 1,2 ευρώ για την δεύτερη.

Σημείο – κλειδί για την επενδυτική τράπεζα είναι η υλοποίηση των NPLs των ελληνικών τραπεζών, αν και σημειώνει πως δεν αναμένει πως μπορούν να επωφεληθούν όλες οι τράπεζες απ’ αυτό το εργαλείο. Το σχέδιο της Eurobank θεωρείται «οδικός χάρτης» για την βελτίωση του ισολογισμού, όμως η Morgan Stanley θεωρεί πως δύσκολα θα μπορούν να ακολουθήσουν άλλες τράπεζες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider