Η Apple δουλεύει πάνω σε ρομπότ που θα μας ακολουθεί μέσα στο σπίτι

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Apple δουλεύει πάνω σε ρομπότ που θα μας ακολουθεί μέσα στο σπίτι
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι μηχανικοί της Apple δουλεύουν πάνω σε ένα ρομπότ που θα ακολουθεί τους χρήστες μέσα στο σπίτι τους και σε μια επιτραπέζια συσκευή που θα χρησιμοποιεί τη ρομποτική για να κινεί μια οθόνη.

Αφού εγκατέλειψε το σχέδιο του ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η Apple εξετάζει τώρα ένα νέο project: ρομπότ για προσωπική, οικιακή χρήση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι μηχανικοί της Apple δουλεύουν πάνω σε ένα ρομπότ που θα ακολουθεί τους χρήστες μέσα στο σπίτι τους και σε μια επιτραπέζια συσκευή που θα χρησιμοποιεί τη ρομποτική για να κινεί μια οθόνη.

Η Apple ερευνά τη χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης που θα βοηθήσουν τα ρομπότ «να πλοηγούνται σε ακατάστατους χώρους μέσα στα σπίτια των ανθρώπων», αναφέρει το δημοσίευμα. Η Apple προφανώς θέλει να δημιουργήσει ρομπότ που να μπορούν «να χειριστούν δουλειές, όπως το πλύσιμο πιάτων σε νεροχύτη», αλλά ο Μαρκ Γκάρμαν του Bloomberg εκτιμά ότι αυτό το κατόρθωμα είναι απίθανο αυτή τη δεκαετία λόγω «εξαιρετικά δύσκολων προκλήσεων μηχανικής».

Τον Φεβρουάριο η Apple σταμάτησε τη δραστηριότητα της ομάδας που δούλευε πάνω στα ηλεκτροκίνητα οχήματα, γνωστής ως Special Projects Group. Οι πρώτες αναφορές για το μυστικό της πρόγραμμα, το οποίο απασχολούσε χιλιάδες υπαλλήλους, ήρθαν το 2024, όταν η Apple προσέλαβε μηχανικούς αυτοκινήτων, μεταξύ άλλων συναφών ρόλων.

Το project ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Apple ήταν μέρος μιας εσωτερικής προσπάθειας για επέκταση σε νέες αγορές προϊόντων. Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει επίσης επενδύσει πολλά σε προϊόντα και υπηρεσίες όπως το Apple Watch και η μάσκα εικονικής πραγματικότητας Vision Pro. Η Vision Pro, ωστόσο, πιθανότατα θα χρειαστεί χρόνια για να παράγει σημαντικά έσοδα.

Το τμήμα μηχανικής hardware της Apple και η ομάδα τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης επιβλέπουν τις εργασίες για το προσωπικό ρομπότ, σύμφωνα με το δημοσίευσμα του Bloomberg, στο οποίο επισημαίνεται ότι το έργο του οικιακού ρομπότ βρίσκεται ακόμη στην πρώιμη φάση έρευνας και ανάπτυξης.

Άλλες εταιρείες τεχνολογίας έχουν επίσης εξερευνήσει τα οικιακά ρομπότ.

Η Amazon παρουσίασε το οικιακό ρομπότ Astro, αξίας 1.600 δολαρίων, το 2021, το οποίο είναι ουσιαστικά μια έξυπνη οθόνη σε τροχούς που μπορεί να απαντήσει σε εντολές της Alexa. Σχεδόν τρία χρόνια από το ντεμπούτο της, η συσκευή παραμένει διαθέσιμη σε περιορισμένες ποσότητες και μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Ένα στέλεχος που επέβλεπε το έργο έφυγε από την Amazon τον περασμένο Μάιο και τον Νοέμβριο, η εταιρεία κυκλοφόρησε μια έκδοση του Astro για επιχειρήσεις που έμοιαζε με περιπλανώμενο φύλακα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

National Geographic: Μήλος και Τήνος στα καλύτερα νησιά για διακοπές φέτος

Η Formula 1 έχει το ουίσκι της: Αυτό είναι το νέο μπουκάλι που δημιούργησε το Jack Daniel's και η McLaren

gazzetta
gazzetta reader insider insider