Στις κορυφαίες επιλογές της Citi η Τιτάν - «Κλείνει το μάτι» σε αναβάθμιση στόχων - Τιμή στόχος τα 30 ευρώ

Ανδρέας Βελισσάριος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στις κορυφαίες επιλογές της Citi η Τιτάν - «Κλείνει το μάτι» σε αναβάθμιση στόχων - Τιμή στόχος τα 30 ευρώ
Παρά το πολύ ισχυρό σετ αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για το σύνολο του 2023 η Τιτάν (αύξηση εσόδων κατά 11,6% - EBITDA κατά 63,2% και margins κατά 670 μονάδες βάσης), η διοίκηση εμφανίστηκε αρκετά σίγουρη πως τα περιθώρια μπορούν να διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα, όπως αποτυπώνεται άλλωστε και από τα πρώτα στοιχεία του διμήνου, όπως αναφέρει η Citi.

Παρά το πολύ ισχυρό σετ αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για το σύνολο του 2023 η Τιτάν (αύξηση εσόδων κατά 11,6% - EBITDA κατά 63,2% και margins κατά 670 μονάδες βάσης), η διοίκηση της εισηγμένης εμφανίστηκε ακόμη πιο σίγουρη πως τα περιθώρια μπορούν να διατηρηθούν στα υψηλά τρέχοντα επίπεδα ή και να διευρυνθούν, (όπως αποτυπώνεται άλλωστε και από τα πρώτα στοιχεία του διμήνου), όπως αναφέρει η Citi.

Ο αμερικανικός οίκος διατηρώντας τη σύσταση «buy» αυξάνει την τιμή στόχο στα 30 ευρώ, από 26 προηγουμένως, ενώ εντάσσει τη και στις κορυφαίες επιλογές της στην κατηγορία των small caps. Στο «bullish» σενάριο, η τιμή στόχος διαμορφώνεται στα 35 ευρώ, ενώ στο «bearish» σενάριο στα 19 ευρώ.

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, η διοίκηση έχει δώσει καθοδήγηση για μια ακόμη θετική χρονιά, με την ισχυρή ζήτηση να υποστηρίζει τη βελτίωση τόσο του όγκου πωλήσεων, όσο και των περιθωρίων τιμολόγησης, ειδικά στις πιο ελκυστικές και βασικές αγορές της Τιτάν, δηλαδή στις ΗΠΑ και την Ν.Α. Ευρώπη (καλύπτουν περίπου το 90% του όγκου πωλήσεων του ομίλου).

Ο όμιλος πέτυχε ήδη τους περισσότερους από τους στόχους που είχε θέσει στο business plan με ορίζοντα το 2026. Πάνω σε αυτό, η διοίκηση ανέμενε ότι μέχρι το 2026, οι καθαρές πωλήσεις θα ξεπεράσουν τα 3 δισ. (το 2023 έφτασαν ήδη τα 2,55 δισ. ευρώ), η αύξηση των EBITDA θα ξεπεράσει το 10% ετησίως (το 2023 ξεπέρασε το 63%, που ισοδυναμεί με CAGR (μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης) στο 13%), ο δείκτης απόδοσης επενδυμένων κεφαλαίων (ROACE) θα ξεπεράσει το 12% (το 2023 έφτασε στο 16,9%), τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) να φτάσουν τα 3 ευρώ (το 2023 διαμορφώθηκαν στα 3,6 ευρώ), και ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς EBITDA στο 1,5x - 2x (το 2023 στο 1,2x) με αξιολόγηση πιστοληπτική ικανότητας όχι χαμηλότερη από τη βαθμίδα «BB+» (το 2023 βρίσκεται στο «BB» από τη Standard & Poor's και «BB+» από τη Fitch).

Η Citi αναμένει από τη διοίκηση να αναβαθμίσει κάποιους από τους μεσοπρόθεσμους οικονομικούς στόχους της φέτος, ώστε να αντικατοπτρίζει την αναπτυξιακή δυναμική που πέτυχε το 2023, αναβαθμίσεις που θα αφορούν κυρίως τα κέρδη ανά μετοχή και το δείκτη απόδοσης επενδυμένων κεφαλαίων.

Οι αναλυτές ανεβάζουν τον «πήχη» για τα EBITDA για το 2024 - 2025 κατά 2% - 5%, διατηρώντας τη γραμμή εσόδων σε γενικές γραμμές αμετάβλητη (περίπου 1%), στη βάση του περιθωρίου - ρεκόρ που κατέγραψε το 2023 και του αέρα αισιοδοξίας της διοίκησης για τη διατήρηση του τρέχοντος επιπέδου κερδοφορίας. Παράλληλα, βελτιώνουν την εκτίμησή τους για το περιθώριο EBITDA για το 2024 - 2025 κατά 80 μονάδες βάσης περίπου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider