Εισηγμένη υπερδιπλασίασε την χρηματιστηριακή της αξία σε 6 εβδομάδες

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εισηγμένη υπερδιπλασίασε την χρηματιστηριακή της αξία σε 6 εβδομάδες
Το χρηματιστηριακό «θαύμα» μιας επιχείρησης που βρέθηκε στα... τάρταρα και μετά από μια διπλή αναβάθμιση «εκτινάχθηκε» στα ύψη.

Λίγες εταιρείες έχουν δει στα ευρωπαϊκά χρηματιστηριακά ταμπλό τις μετοχές τους να επιδίδονται σε ένα τόσο ξέφρενο ράλι που μονάχα μέσα σε μερικές ημέρες η κεφαλαιοποίησή τους να εκτοξεύεται, όπως η Adyen, μια ολλανδική επιχείρηση πληρωμών.

Σύμφωνα με το MarketWatch, η ολλανδική Adyen με αφοσιωμένο κοινό στο «X», κάτι ασυνήθιστο για ευρωπαϊκή εταιρεία, είδε τη χρηματιστηριακή της αξία να υπερδιπλασιάζεται παρά το γεγονός πως βρέθηκε στα... «τάρταρα» στα τέλη Οκτωβρίου. Η «κατρακύλα» κορυφώθηκε όταν η μετοχή της «βυθίστηκε» 39% την ημέρα που ανακοίνωσε απογοητευτικά κέρδη στο πρώτο εξάμηνο και αδύναμο guidance για το έτος.

Μερικοί ακόμη λόγοι που συμπαρέσυραν καθοδικά την επιχείρηση με έδρα την Ολλανδία είναι αφενός οι επιθετικές κινήσεις μείωσης των τιμών από το τμήμα PYPL της ανταγωνίστριά της PayPal αλλά και αφετέρου οι ανταγωνιστικότερες τιμές και τα «πακέτα» που προσφέρει η Braintree Payments. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, οι αναλυτές της Citi προχώρησαν σε διπλή αναβάθμιση της ολλανδικής εταιρίας, με σύσταση buy και αύξησαν την τιμή - στόχο για τη μετοχή στα 1.400 ευρώ από 695 μόλις ευρώ με αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό της κεφαλαιοποίησής της σε μόλις 6 ε βδομάδες.

«Ο αυξημένος ανταγωνισμός είναι διαρθρωτικός και βλέπουμε καλύτερες δυνατότητες από την πλατφόρμα της Adyen σε συνδυασμό με ισχυρή εμπορική προσφορά (έναντι βασικών ανταγωνιστών που δεν έχουν αντίστοιχα παρουσία επί του παρόντος). Ταυτόχρονα, παρατηρείται παροχή καλύτερων υπηρεσιών εξυπηρέτησης πελατών και προχωράμε σε σύσταση buy με τιμή - στόχο τα 1.400 δολάρια για την μετοχή» υπογράμμισαν χαρακτηριστικά. Η μετοχή της Adyen ενισχύθηκε 2% τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βγάζω 1.820 ευρώ την ημέρα ως νταντά» - Η «δεύτερη» ζωή 34χρονης

«Βγάζω 7.500 ευρώ και δουλεύω 2 ώρες την ημέρα» - Η «μυστική συνταγή» 24χρονης

«Βγάζω 13.000 ευρώ τον μήνα και δουλεύω 1 ώρα» - 34χρονος «θησαύρισε» από... ρούχα

gazzetta
gazzetta reader insider insider