Unibios: Δεσμευτικό προσύμφωνο για την πώληση τμήματος ακινήτου στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Unibios: Δεσμευτικό προσύμφωνο για την πώληση τμήματος ακινήτου στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου
To ακίνητο αυτό, έκτασης 31 στρεμμάτων περίπου με βιομηχανικό κτίριο αποτελεί μέρος της ευρύτερης ιδιοκτησίας της Unibios, συνολικής έκτασης 64 στρεμμάτων με δύο κτίρια. Το τίμημα της πώλησης θα ανέλθει σε 3.700.000 ευρώ. 

Δεσμευτικό συμβολαιογραφικό προσύμφωνο για την πώληση τμήματος του ακινήτου ιδιοκτησίας της στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου συνυπέγραψε με επενδυτή η Unibios.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ακίνητο αυτό, έκτασης 31 στρεμμάτων περίπου με βιομηχανικό κτίριο αποτελεί μέρος της ευρύτερης ιδιοκτησίας της Unibios, συνολικής έκτασης 64 στρεμμάτων με δύο κτίρια. Το τίμημα της πώλησης θα ανέλθει σε 3.700.000 ευρώ.

Διευκρινίζεται ότι το ακίνητο του Βόλου με τα δύο επ’ αυτού κτήρια είναι αντικείμενο σύμβασης χρηματοδοτικής μίσθωσης με εκμισθωτή την Τράπεζα Eurobank. Στα πλαίσια της συναλλαγής, η Εταιρεία θα προχωρήσει στην εξαγορά του υπολοίπου της χρηματοδοτικής μίσθωσης και κατόπιν στην κατάτμηση και μεταβίβαση του ημίσεος περίπου του οικοπέδου με το επ’ αυτού κτήριο.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής επιφέρει τα εξής αποτελέσματα:

(1) Η εταιρία θα εγγράψει λογιστικό κέρδος ποσού περίπου € 1.320 χιλιάδων δεδομένου ότι η αξία του ακινήτου στα βιβλία της υπολείπεται του τιμήματος της πώλησης κατά το ποσό αυτό.
(2) Το ποσό που καταβάλει η εταιρεία για τόκους, με βάση το σημερινό επίπεδο επιτοκίων, και οι αποσβέσεις αναμένεται να μειωθούν αθροιστικά κατά περίπου € 300 χιλιάδες ετησίως, με αντίστοιχη βελτίωση των αποτελεσμάτων προ φόρων.
(3) Η αξία πώλησης του ακινήτου υπερβαίνει το ανεξόφλητο υπόλοιπο της χρηματοδοτικής μίσθωσης, κατά περίπου € 1.115 χιλιάδες οπότε με την ολοκλήρωση της συναλλαγής τα καθαρά ταμιακά διαθέσιμα του ομίλου θα αυξηθούν κατά το ποσό αυτό.
(4) Τέλος, με την λύση της χρηματοδοτικής μίσθωσης το υπόλοιπο του οικοπέδου μετά του επ’ αυτού κτιρίου, θα παραμείνει στην Εταιρεία ελεύθερο βαρών.
Δεδομένου ότι το προς πώληση τμήμα του ακινήτου δεν αξιοποιείτο από την Εταιρεία, δεν θα υπάρξει κάποια επίπτωση στην λειτουργία του ομίλου UNIBIOS AE Συμμετοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Barclays: Ήπια υπέρβαση των προσδοκιών με κέρδη 1,27 δισ. στερλίνες στο τρίμηνο

Bitcoin: Άνω των 35.000 δολαρίων για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2022

gazzetta
gazzetta reader insider insider