Sanofi: Συμφωνία 1,5 δισ. δολαρίων με την Teva για την ανάπτυξη νέου φαρμάκου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Sanofi: Συμφωνία 1,5 δισ. δολαρίων με την Teva για την ανάπτυξη νέου φαρμάκου
Σε συμφωνία με την Teva Pharmaceutical Industries Inc., ύψους 1,5 δισ. δολαρίων προχώρησε η Sanofi για την ανάπτυξη και εμπορία ενός νέου φαρμάκου για την φλεγμονώδη εντερική νόσο. 

Σε συμφωνία με την Teva Pharmaceutical Industries Inc., ύψους 1,5 δισ. δολαρίων προχώρησε η Sanofi για την ανάπτυξη και εμπορία ενός νέου φαρμάκου για την φλεγμονώδη εντερική νόσο.

Η Sanofi θα ηγηθεί του τελικού σταδίου ανάπτυξης του φαρμάκου, γνωστό ως TEV’574, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Η Teva θα λάβει προκαταβολή ύψους 469 εκατομμυρίων ευρώ και το υπόλοιπο ποσό όταν το φάρμακo περάσει με επιτυχία συγκριμένα ορόσημα.

Η θεραπεία του Teva βασίζεται σε μία μορφή μονοκλωνικών αντισωμάτων που ονομάζονται anti-TL1As, επειδή στοχεύουν εκείνη την πρωτείνη που πιστεύεται πως παίζει βασικό ρόλο στην φλεγμονώδη εντερική νόσο, όπως και στο άσθμα.

Πρόκειται για το δεύτερο ανάλογο deal της Sanofi, αφού νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα ανακοίνωσε συμφωνία με την Janssen, μέλος της Johnson & Johnson (JNJ.N), για την ανάπτυξη και εμπορία ενός νέου εμβολίου για το εξωεντερικό παθογόνο Ε.coli.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τι συμβαίνει με τις ΣΔΙΤ των φοιτητικών εστιών άνω του μισού δισ. ευρώ

Γ. Μίχος (Epsilon Net): Ανάπτυξη σε πέντε πυλώνες και διορθωτικές κινήσεις μετά το θέμα με τα stock option

Στέγγος – Τεχνική Ολυμπιακή: Τι «φέρνει» η στροφή σε ναυτιλία, δάνεια, ακίνητα/τουρισμό – Αναμονή για το Πόρτο Καρράς

gazzetta
gazzetta reader insider insider