Ο Μπερνάρ Αρνό ερευνάται για οικονομικές συναλλαγές με Ρώσο ολιγάρχη

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μπερνάρ Αρνό ερευνάται για οικονομικές συναλλαγές με Ρώσο ολιγάρχη
Η εισαγγελία του Παρισιού ερευνά τον διευθύνοντα σύμβουλο της LVMH, Μπερνάρντ Αρνό για οικονομικές συναλλαγές με τον Ρώσο ολιγάρχη Νικολάι Σαρκισόφ.

Η εισαγγελία του Παρισιού ερευνά τον διευθύνοντα σύμβουλο της LVMH, Μπερνάρ Αρνό για οικονομικές συναλλαγές με τον Ρώσο ολιγάρχη Νικολάι Σαρκισόφ.

Η εφημερίδα Le Monde επικαλούμενη έκθεση της TRACFIN, μιας υπηρεσίας της γαλλικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος, υποστηρίζει ότι ο Σαρκισόφ είχε αγοράσει ακίνητη περιουσία σε ένα θέρετρο στις Άλπεις με τη «βοήθεια» του «λύκου με το κασμιρένιο παλτό».

Η εισαγγελία του Παρισιού εξετάζει εάν οι 2 άνδρες έχουν προχωρήσει σε «πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες», με τον Νικολάι Σαρκισόφ να είναι υψηλόβαθμο στέλεχος στη ρωσική ασφαλιστική εταιρεία του αδελφού του Σεργκέι, RESO-Garantia. Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της RESO-Garantia, Ιγκόρ Ιβάνοφ, δήλωσε στο CNBC την Παρασκευή ότι ούτε η εταιρεία, ούτε ο Νικολάι Σαρκίσοφ προσωπικά είχαν εμπλακεί στη συναλλαγή και ότι ο Σαρκισόφ δεν είχε ποτέ συναντήσει τον Μπερνάρ Αρνό.

Ο 74χρονος Αρνό, είναι ο ιδρυτής, διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας και σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, η καθαρή περιουσία του είναι ύψους 164 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αποτέλεσμα να τον καθιστά το δεύτερο πλουσιότερο άτομο στον κόσμο πίσω μόνο από τον Έλον Μασκ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

DBRS: Ανάπτυξη 1,9% στην Ελλάδα το 2023 και 1,5% το 2024

Κίνα: Ένα βήμα πριν τη σύλληψη ο ιδρυτής της Evergrande - «Βουνό» τα χρέη

Dimand: Σε 1,1 δισ. ευρώ η αξία ανάπτυξης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου – Τα projects, τα μεγέθη, το SkyLine, η στρατηγική

gazzetta
gazzetta reader insider insider