Παράτησε τη σχολή και παίζει μουσική σε γάμους: «Βγάζω 225.000 ευρώ»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Παράτησε τη σχολή και παίζει μουσική σε γάμους: «Βγάζω 225.000 ευρώ»
Τα λεφτά δεν βγαίνουν από lives ή το Spotify. «Υπάρχουν ολόκληρα δισ. δολ. στη βιομηχανία των γάμων» - Μακράν η καλύτερη απόφαση της ζωής του να παρατήσει τη σχολή. Το real estate και η Disney.

Ο Μόζες Λιν δεν πίστευε ποτέ ότι θα έβγαζε χρήματα ως μουσικός, καθώς στα πρώτα βήματα της καριέρας του το 2016, έπαιξε σε ένα καφέ για τρεις ώρες και δεν πήρε ούτε πουρμπουάρ, όμως πλέον ζει το όνειρό του, βγάζοντας 225.000 ετησίως σαν κιθαρίστας σε γάμους και όχι μόνο.

«Ήμουν τόσο ξενερωμένος, κυριολεκτικά πήγα σπίτι και έκλαψα, μετά το παρθενικό μου live. Ήμουν πεπεισμένος ότι δεν πρόκειται ποτέ να ζήσω από τη μουσική. Έλεγα στον εαυτό μου πως δεν θα τα καταφέρω. Δεν θα πετύχω ποτέ και σχεδόν τα παράτησα» παραδέχεται ο 29χρονος μιλώντας στη στήλη Make It του CNBC. Ωστόσο, στα έτη που μεσολάβησαν, μέχρι το 2021, ο Λιν βρήκε μια δουλειά πλήρους απασχόλησης ως κιθαρίστας σε γάμους. Έπαιξε σε 50 γαμήλιες τελετές εκείνη τη χρονιά και έβγαζε περίπου 175.000 δολάρια, χωρίς τα «εξτραδάκια», δηλαδή τα φιλοδωρήματα. Η δουλειά του τον πήγε σε διάφορους προορισμούς: σε όλα τα μήκη και πλάτη των ΗΠΑ, από τη Νέα Υόρκη μέχρι τη Χαβάη, ακόμη και στο Κανκούν στο Μεξικό.

Μάλιστα, το καλύτερο κομμάτι της δουλειάς του, είναι πως το να παίζεις μουσική σε γάμους «είναι σαν να μην δουλεύεις. Απλώς κάνουμε πάρτι» υπογραμμίζει ο νεαρός, που έχει έχει ανοίξει και νέο πεδίο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καθώς επενδύει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων του στο real estate και αυτή τη στιγμή είναι ο ιδιοκτήτης 4 ακινήτων στο Λιτλ Ροκ του Αρκάνσας, ενώ αγόρασε και το δικό του σπίτι στη Καλιφόρνια, φέτος την άνοιξη. Το 2021, έβγαλε 42.000 δολάρια από ενοίκια και 28.000 δολάρια από άλλα έσοδα.

Η κλήση της Disney και το real estate

Μεγάλωσε στα προάστια του Σικάγο και πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας στην εκκλησία, όπου ο πατέρας του ήταν πάστορας και η μητέρα του πιανίστρια. Άρχισε να παίζει πιάνο σε ηλικία 3 ετών και, από το γυμνάσιο, έπιασε κιθάρα. Το 2011, εντάχθηκε στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ για να πληρώσει για το Πανεπιστήμιο και κέρδισε μια θέση για να παίξει κιθάρα στο συγκρότημα Marine Corps.

«Οι γονείς μου δεν είχαν χρήματα για να με σπουδάσουν. Ήξερα ότι αν πήγαινα στο κολέγιο και ακολουθούσα την "περπατημένη", θα χρωστούσα εκατοντάδες χιλιάδες. Και απλά δεν ήθελα να ξεκινήσω τη ζωή μου με αυτόν τον τρόπο» τονίζει, ενώ πρόσθεσε πως με τα λεφτά που έβγαλε, το 2014 φοίτησε στο Vanguard University της Νότιας Καλιφόρνια. Ταυτόχρονα, ξεκίνησε ένα κανάλι στο YouTube, όπου δημοσίευε διασκευές ποπ τραγουδιών ενώ άρχισε επίσης να διδάσκει μαθήματα κιθάρας. Μέχρι το τελευταίο έτος του, την άνοιξη του 2017, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη σχολή με ένα μόνο εξάμηνο να του απομένει για το πτυχίο και κυνήγησε τα όνειρά του.

Αν και το εισόδημά του ήταν ασταθές και πέρασε δυσκολίες, ένιωθε καλά με την επιλογή του. Ξαφνικά, στο τέλος του καλοκαιριού, έλαβε τηλέφωνο από τη Disney, αφού είχαν δει τα βίντεό του στο YouTube και ήθελαν να τον προσλάβουν για να παίξει σε όλα τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Disneyland. Ο Λιν ενθουσιάστηκε, δέχτηκε τη δουλειά που του απέφερε μεγάλη κέρδη και εμπειρία, αποφασίζοντας πως δεν θα επιστρέψει ποτέ στο κολέγιο.

«Εμφανίστηκα στον γάμο του κολλητού μου για να παίξω και ήταν το πιο αστείο πράγμα που είδα ποτέ. Σε έναν γάμο, όλοι είναι μεθυσμένοι, όλοι περνούν τέλεια. Είναι απίστευτο» δηλώνει και αφού έμαθε από πιο έμπειρους του κλάδου πως μπορεί να χρεώνει μέχρι και 1.200 δολάρια την ώρα, πήγε σπίτι και διπλασίασε αμέσως τις τιμές για τις υπηρεσίες που πρόσφερε, ενώ και οι κρατήσεις του έπαιρναν «φωτιά». Πλέον, χρεώνει 4.000 έως 6.000 δολάρια ανά γάμο, ανάλογα με το πότε το ζευγάρι του ζητήσει να παίξει.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει ως «μεγάλη παρανόηση» την αντίληψη που υπάρχει, ότι δηλαδή το να κάνεις καριέρα στη μουσική σημαίνει να βάζεις τραγούδια στο Spotify ή να παίζεις συναυλίες. «Δεν βγάζεις χρήματα έτσι. Το μεγάλο μυστικό είναι οι γάμοι. Εκεί πληρώνουν οι άνθρωποι για τη μουσική» ισχυρίζεται, συμπληρώνοντας πως είναι ιδιαιτέρως προσεκτικός με τα οικονομικά του, δουλεύοντας σκληρά για να κερδίζει και από τη μουσική και από το real estate, ξεχωριστά.

Άρχισε να ενδιαφέρεται για επενδύσεις στο real estate το 2014 και αγόρασε το πρώτο του ακίνητο τον Μάιο του 2020, καθώς είδε πολλές δυνατότητες: «Τα ενοίκια είναι σταθερά, οι αξίες των ακινήτων είναι χαμηλές, επομένως υπάρχουν οι ταμειακές ροές είναι σταθερές» εξηγεί. Η τακτική του είναι να εντάσσει ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό του, να τα ανακαινίζει και στη συνέχεια να τα νοικιάζει. «Το κύριο επιχειρηματικό μου σχέδιο είναι να βγάζω χρήματα από γάμους, να τα ρίχνω σε ακίνητα και να τα αφήνω να αυγατίζουν» διευκρινίζει, ενώ επισημαίνει πως έχει στην κατοχή του 4 ακίνητα και σκοπεύει να αγοράσει άλλα δύο τον επόμενο χρόνο.

Εκατομμυριούχος στα 30

Ο επόμενος μεγάλος στόχος του Λιν είναι να έχει καθαρή περιουσία 1 εκατομμυρίου δολαρίων μέχρι τα 30 του και τα πάει καλά, καθώς μόνο από τα ενοίκια των ακινήτων του, έχει ένα παθητικό εισόδημα που πληρώνει όλους τους λογαριασμούς του. Επίσης, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει όλα τα κέρδη από τους γάμους για να χρηματοδοτήσει το lifestyle που του αρέσει.

«Υπάρχουν εκατοντάδες, χιλιάδες και εκατομμύρια γάμοι κάθε χρόνο. Δαπανώνται ολόκληρα δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτόν τη βιομηχανία. Κυκλοφορούν τόσα πολλά χρήματα εκεί έξω και πρέπει να βγάλω όσο περισσότερα μπορώ» σημειώνει ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν υπήρξε ποτέ στιγμή που να μετάνιωσε που άφησε τις σπουδές του: «Είναι μακράν η καλύτερη κίνηση που έχω κάνει σε όλη μου τη ζωή» διαμηνύει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Από άστεγη, έγινα εκατομμυριούχος»: Ο «άθλος» μίας 40χρονης μητέρας 5 παιδιών

«Βγάζω 7.500 ευρώ και δουλεύω 2 ώρες την ημέρα» - Η «μυστική συνταγή» 24χρονης

Από το «είσαι άνεργος» στα 8,4 δισ. ευρώ - Ο CEO της Airbnb διέψευσε τη μητέρα του

gazzetta
gazzetta reader insider insider