Mega deal στην Υγεία: Η Novartis εξαγοράζει για έως και 3,5 δισ. δολάρια την Chinook Therapeutics

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Mega deal στην Υγεία: Η Novartis εξαγοράζει για έως και 3,5 δισ. δολάρια την Chinook Therapeutics
Το deal θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία της ελβετικής εταιρείας από τότε που εξαγόρασε την Medicines Co για περίπου 9,7 δισ. δολ. το 2020.

Η Novartis συμφώνησε να εξαγοράσει την Chinook Therapeutics για έως και 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια, προσθέτοντας δύο πολλά υποσχόμενες θεραπείες για μια σπάνια νεφρική νόσο στο «χαρτοφυλάκιό» της.

Αναλυτικότερα, η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία θα πληρώσει 40 δολάρια ανά μετοχή για την Chinook με έδρα το Σιάτλ. Το εν λόγω ποσό είναι 67% υψηλότερο από το κλείσιμο που είχε την Παρασκευή η μετοχή της αμερικανικής επιχείρησης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Chinook έχει αναπτύξει δύο θεραπείες που βρίσκονται στο τελικό στάδιο των κλινικών δοκιμών για τη θεραπεία του IgAN, μιας προοδευτικής, σπάνιας νεφρικής νόσου που επηρεάζει κυρίως νεαρούς ενήλικες.

Το deal θα είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ιστορία της ελβετικής εταιρείας από τότε που εξαγόρασε την Medicines Co για περίπου 9,7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020, ενώ τα διαδικαστικά αναμένεται να ολοκληρωθούν το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Δεν έκανε το βήμα η Fitch - Σε άλλη Ιθάκη η Alpha Bank - Τα μερίσματα και οι αποδόσεις

Η Marvel συναντά την υψηλή ωρολογοποιία στο νέο ρολόι της Audemars Piguet

Real Estate: Αύξηση έως 60% των εγγραφών νέων ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σε περιοχές της Αττικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider