Αυστραλία: Η Qantas καταργεί τις στολές με βάση το φύλο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστραλία: Η Qantas καταργεί τις στολές με βάση το φύλο
«Οι μόδες αλλάζουν, το ίδιο και οι κατευθυντήριες γραμμές μας για το στυλ με την πάροδο των ετών», ανέφερε η Qantas σε ανακοίνωσή της.

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas ανακοίνωσε τη χαλάρωση στους κανονισμούς για τις στολές με βάση το φύλο, επιτρέποντας στους άνδρες υπαλλήλους να φορούν μακιγιάζ και να έχουν μακριά μαλλιά.

Ο νέος οδηγός στυλ της σημαίνει ότι οι γυναίκες υπάλληλοι δεν θα πρέπει πλέον να φορούν μακιγιάζ και τακούνια κατά τη διάρκεια της εργασίας τους.

Πέρυσι, ένα αυστραλιανό συνδικάτο κάλεσε την Qantas να μεταφέρει την «πολιτική στολών στον 21ο αιώνα».

Σύμφωνα με το BBC, μαζί με τη δυνατότητα να φορούν flat παπούτσια, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες θα μπορούν να φορούν τα ίδια είδη κοσμημάτων, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ρολογιών.

Οι νέοι κανόνες σημαίνουν επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των πιλότων και των αεροσυνοδών, μπορούν να έχουν μακριά μαλλιά, εφόσον τα φορούν με αλογοουρά ή κότσο.

«Οι μόδες αλλάζουν, το ίδιο και οι κατευθυντήριες γραμμές μας για το στυλ με την πάροδο των ετών», ανέφερε η Qantas σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή.

«Είμαστε υπερήφανοι για την ποικιλομορφία μας, καθώς και για την επικαιροποίηση των οδηγιών μας», πρόσθεσε.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη νέα πολιτική οι εργαζόμενοι της Qantas θα πρέπει να εξακολουθούν να έχουν καλυμμένα τα τατουάζ. Οι κανόνες καθορίζουν επίσης ποια στοιχεία της στολής μπορούν να φορεθούν μαζί, συμπεριλαμβανομένης της απαίτησης να φοριούνται καλσόν ή κάλτσες με φούστες.

Η ανακοίνωση της Qantas ήρθε μετά τη χαλάρωση της πολιτικής στολών από ορισμένες άλλες αεροπορικές εταιρείες.

Τον Σεπτέμβριο, ο βρετανικός αερομεταφορέας Virgin Atlantic δήλωσε ότι θα υιοθετήσει μια «ρευστή προσέγγιση» όσον αφορά τις στολές, η οποία επιτρέπει στο προσωπικό να επιλέγει τι φοράει στη δουλειά του «ανεξαρτήτως φύλου».

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία δήλωσε αργότερα ότι η πολιτική αυτή δεν ίσχυε για το πλήρωμα που επέβαινε στην πτήση της ποδοσφαιρικής ομάδας της Αγγλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, η οποία είχε επικριθεί για τη μεταχείριση των LGBT ατόμων.

Εκείνη την εποχή, η Virgin δήλωσε ότι είχε εφαρμόσει το μέτρο στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, οι οποίες «αποδέχονταν περισσότερο τις μη δυαδικές ταυτότητες που επέτρεπαν μεγαλύτερη αυτοέκφραση».

Το 2019, η Air New Zealand έθεσε τέλος στην απαγόρευση του προσωπικού να έχει ορατά τατουάζ, για να επιτρέψει «στους υπαλλήλους να εκφράσουν την ατομικότητά τους και την πολιτιστική τους κληρονομιά».

Ορισμένοι Νεοζηλανδοί με καταγωγή από τους Μαορί φορούν τατουάζ για να σηματοδοτήσουν τη γενεαλογία και την κληρονομιά τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Δουλεύω 6 ώρες την ημέρα και βγάζω 140.000 ευρώ» - 25χρονη μεγαλουργεί χωρίς πτυχίο

gazzetta
gazzetta reader insider insider