Οι χώρες με τον μεγαλύτερο και μικρότερο πληθυσμό LGBT+

Αλέξανδρος Βέλμαχος
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι χώρες με τον μεγαλύτερο και μικρότερο πληθυσμό LGBT+
Στις προτελευταίες θέσεις της έρευνας βρίσκονται η Ιρλανδία και η Πολωνία, με το 6% των ερωτηθέντων να χαρακτηρίζεται ως LGBT+.

Στοιχεία για τις χώρες με τον μεγαλύτερο και μικρότερο πληθυσμό LGBT+ ( Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Τρανς) καταγράφει πρόσφατη έρευνα της Ipsos για τον μήνα του Pride.

Με βάση την έρευνα, τα LGBT+ περιλαμβάνουν άτομα που αυτοπροσδιορίζονται ως Λεσβίες/Ομοφυλόφιλοι/Ομοφυλόφιλοι, Διεμφυλικοί, Πανσεξουαλικοί/Ομοφυλόφιλοι, Αφυλόφιλοι, Τρανσέξουαλ, Μη δυαδικοί/Μη συμμορφούμενοι με το φύλο/Φύλο ρευστό και Άλλο από αρσενικό ή θηλυκό.

Σύμφωνα με το Statista.com, υπάρχουν αρκετές διαφοροποιήσεις μεταξύ των χωρών που συμπεριλήφθηκαν στην έρευνα. Στην πρώτη θέση με τα περισσότερα άτομα LGBT+ βρίσκεται η Βραζιλία, με ποσοστό 15%. Ακολουθεί η Ισπανία με 14% και στην τρίτη θέση βρίσκεται η Ελβετία με 13%.

Η Ισπανία είναι η χώρα όπου οι ερωτηθέντες ήταν πιο πιθανό να δηλώσουν ότι είναι ομοφυλόφιλοι ή λεσβίες (6%), ενώ στη Βραζιλία και στην Ολλανδία ήταν το υψηλότερο ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσαν ότι είναι αμφιφυλόφιλοι (7% και οι δύο).

Οι ΗΠΑ βρίσκονται λίγο πάνω από τον μέσο όρο των 30 χωρών που είναι 9%, με το 10% των ενηλίκων να δηλώνουν ότι αναγνωρίζονται ως LGBT++ το 2023.

Εξετάζοντας τον σεξουαλικό προσανατολισμό στις ΗΠΑ, το 3% των ερωτηθέντων προσδιορίζονται ως ομοφυλόφιλοι, το 5% ως αμφιφυλόφιλοι και το 1% ως πανσεξουαλικοί ή πανσεξουαλικοί.

Τα χαμηλότερα ποσοστά

Στις προτελευταίες θέσεις της έρευνας -όπως προκύπτει και από τον σχετικό πίνακα- βρίσκονται η Ιρλανδία και η Πολωνία, με το 6% των ερωτηθέντων να χαρακτηρίζεται ως LGBT+.

Όπως σημειώνει το Statista, ενώ η Ιρλανδία νομιμοποίησε τον γάμο των ομοφυλοφίλων το 2015 μέσω δημοψηφίσματος και με μια σαρωτική νίκη του 62% (έναντι μόλις 38% όχι), η Πολωνία είδε μια κάμψη των δικαιωμάτων των LGBT+ τα τελευταία χρόνια, με δεκάδες δήμους να ανακηρύσσονται ακόμη και ως λεγόμενες «ζώνες ελεύθερες από LGBT+».

Στην τελευταία θέση της κατάταξης βρίσκεται το Περού, με 4%.

Σημειώνεται πως η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ 22.514 ατόμων, ηλικίας από 16 έως 74 ετών, σε 30 χώρες του κόσμου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider