Peloton: Η είδηση για ελαττωματικές σέλες ποδηλάτου έστειλε στα «Τάρταρα» τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Peloton: Η είδηση για ελαττωματικές σέλες ποδηλάτου έστειλε στα «Τάρταρα» τη μετοχή
Σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα της Peloton, αναφέρθηκαν 12 τραυματισμοί, συμπεριλαμβανομένου ενός κατάγματος καρπού, που σχετίζεται με το συγκεκριμένο ελάττωμα.

Σε «ελεύθερη πτώση» βρίσκονται οι μετοχές της Peloton την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των ΗΠΑ (CPSC) ότι ανακαλεί 2,2 εκατομμύρια ποδήλατα της εταιρείας λόγω ανησυχιών τραυματισμών και πτώσης.

Η μετοχή υποχωρεί περί τα 7% στις 18:00 ώρα Ελλάδας.

Ο στύλος του καθίσματος στα ποδήλατα Model Number PL01 μπορεί να αποκολληθεί και να σπάσει απροσδόκητα κατά τη χρήση, σύμφωνα με την Peloton και την CPSC. Η Peloton έχει λάβει 35 αναφορές για απροσδόκητα σπασίματα καθισμάτων μεταξύ Ιανουαρίου 2018 και αυτού του μήνα. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, πάνω από 2 εκατομμύρια μονάδες της μοτοσυκλέτας πουλήθηκαν στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ένα εσωτερικό υπόμνημα της Peloton, αναφέρθηκαν 12 τραυματισμοί, συμπεριλαμβανομένου ενός κατάγματος καρπού, που σχετίζεται με το συγκεκριμένο ελάττωμα.

Η ανάκληση δεν επηρεάζει τους ιδιοκτήτες ποδηλάτων στη Βρετανία, τη Γερμανία ή την Αυστραλία, πρόσθεσε η εταιρεία.

«Η δέσμευσή μας για την ασφάλεια των μελών μας είναι ακλόνητη», δήλωσε η Peloton σε ανακοίνωση της. «Για την Peloton, ήταν σημαντικό να δεσμευτεί προληπτικά η CPSC για να αντιμετωπίσει αυτό το ζήτημα και να εργαστεί γρήγορα και συνεργατικά για να εντοπίσει την λύση».

Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη θα προσφέρει δωρεάν, αναβαθμισμένες θέσεις ποδηλάτου σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί το μοντέλο που ανακαλείται. Η Peloton επεσήμανε ότι ενώ αναφέρθηκαν μόνο 35 σπασίματα, όλα τα μοντέλα στις ΗΠΑ θα μπορούσαν ενδεχομένως να έχουν το πρόβλημα.

Η τελευταία ανάκληση προστίθεται σε έναν αυξανόμενο κατάλογο προβλημάτων με τον εξοπλισμό της Peloton, η οποία έχει αποκαλύψει μια σειρά από ανακλήσεις προϊόντων τα τελευταία χρόνια.

Το 2021, η εταιρεία διέκοψε τις πωλήσεις στον διάδρομο Tread+ αφού ένα μικρό παιδί πέθανε καθώς παρασύρθηκε κάτω από τον διάδρομο. Αυτό το προϊόν εξακολουθεί να είναι εκτός αγοράς και η εταιρεία συνεχίζει να αποστέλει επιστροφές χρημάτων.

Σε προηγούμενες ανακλήσεις, η Peloton είχε εκφράσει διαφωνίες με την κυβέρνηση όταν εντόπισε πιθανά ελαττώματα και άργησε να συνεργαστεί με τις αρχές. Αυτή τη φορά, η δηλωμένη πρόθεση της εταιρείας να συνεργαστεί προληπτικά με την CPSC σηματοδοτεί μια αλλαγή στάσης για την εταιρεία.

Σε ένα εσωτερικό υπόμνημα που εστάλη στους υπαλλήλους, η Peloton είπε ότι έλαβε γρήγορα μέτρα για τον σχετικά μικρό αριθμό των ποδηλάτων που επηρεάστηκαν στο πλαίσιο των προσπαθειών της να γίνει μια εταιρεία που βάζει πρώτα τα μέλη της. Η Peloton πρόσθεσε ότι στοχεύει να συνεργαστεί με τις ρυθμιστικές αρχές και να ακολουθήσει το παράδειγμά τους σε θέματα ασφάλειας.

Τα νέα έρχονται μια εβδομάδα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη ζημιά για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους. Συγκεκριμένα, η Peloton προέβλεψε επίσης την πρώτη της πτώση σε συνδρομητές, επικαλούμενη το αβέβαιο οικονομικό περιβάλλον.

Ορισμένοι αναλυτές την περασμένη εβδομάδα δήλωσαν ότι η εταιρεία είχε δείξει κάποια σημάδια προόδου στο σχέδιο ανάκαμψης καθώς προωθεί νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

PacWest: Βουτιά 9,5% στις καταθέσεις μέσα σε λίγες ημέρες - «Κατρακυλά» 20% η μετοχή της

Έχασε συνδρομητές αλλά περιόρισε τις ζημιές στο α' τρίμηνο η Disney

Saudi Aramco: Αργή η πρόοδος για την IPO με αναφορές σε ενδεχόμενη αναβολή της

gazzetta
gazzetta reader insider insider