LVMH: Η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που ξεπερνά τα 500 δισ. δολ. σε κεφαλαιοποίηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
LVMH: Η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που ξεπερνά τα 500 δισ. δολ. σε κεφαλαιοποίηση
Σε πάνω από 500 δισ. δολ. «εκτοξεύτηκε» η κεφαλαιοποίηση της LVMH (Louis Vuitton) και καθίσταται η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που κατακτά αυτό το όροσημο.

Σε πάνω από 500 δισ. δολ. «εκτοξεύτηκε» η κεφαλαιοποίηση της LVMH (Louis Vuitton) και καθίσταται η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που κατακτά αυτό το όροσημο.

Οι παράγοντες που «χάρισαν» αυτήν την πρωτιά στην LVMH ήταν το «άλμα» στις πωλήσεις πολυτελών ειδών στην Κίνα και η ενίσχυση του ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται, άλλωστε, λίγες μόλις ημέρες αφ'ότου η LVMH κατάφερε να κατακτήσει μία θέση και στο παγκόσμιο top 10 των εταιρειών με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση.

Σημειωτέον ότι και ο ιδρυτής της, Μπερνάρ Αρνό, έχει καταφέρει να κατακτήσει την «κορυφή», κατέχοντας τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 212 δισ. δολ., σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg.

Η ζήτηση για τα προϊόντα της LVMH αυξάνεται ακόμα και εν μέσω του υψηλού πληθωρισμού και παρά τις ανησυχίες γύρω από το ενδεχόμενο ύφεσης στις ΗΠΑ, στο φόντο της πολιτικής αύξησης των επιτοκίων που εφαρμόζουν οι Κεντρικές Τράπεζες.

Μάλιστα, οι αναλυτές σπεύδουν να αναβαθμίσουν τη τιμή - στόχο για τη μετοχή της LVMH, εν μέσω της ανοδικής αυτής πορείας.

Η Ashley Wallace της Bank of America «βλέπει» τη μετοχή της LVMH στα 1.000 ευρώ μέσα στο επόμενο έτος.

Στην παρούσα φάση, η μετοχή της διαπραγματεύεται στα 903,70 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας να αγγίζει τα 454 δισ. ευρώ ή 500 δισ. δολ..

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Credit Suisse: «Ακόμα και οι καλά κεφαλαιοποιημένες τράπεζες μπορούν να χάσουν την εμπιστοσύνη των αγορών» προειδοποιεί αξιωματούχος

Bed Bath & Beyond: Απώλειες κοντά στο 50% για τη μετοχή, μετά από το αίτημα της πτώχευσης

Η Κίνα ζητά από τις τράπεζες να «διώξουν» τις καταθέσεις, με νέες μειώσεις επιτοκίων

gazzetta
gazzetta reader insider insider