«Αμετακίνητος» από τον «θρόνο» του Μπερνάρ Αρνό: Κέρδισε 12 δισ. ευρώ σε 1 ημέρα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Αμετακίνητος» από τον «θρόνο» του Μπερνάρ Αρνό: Κέρδισε 12 δισ. ευρώ σε 1 ημέρα
Ο Έλον Μασκ συνεχίζει να «τρώει» την «σκόνη» του Μπερνάρ Αρνό.

Ο Μπερνάρ Αρνό, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του δεύτερου στην κατάταξη Έλον Μασκ καθώς ο «Λύκος του κασμιρένιου παλτό» πουλά ακριβότερα τα πολυτελή προϊόντα του, ενώ το αφεντικό των Tesla, Twitter και SpaceX μειώνει τις τιμές στα ηλεκτρικά οχήματα.

Ο ισχυρός άνδρας πίσω από την LVMH είδε την περιουσία του να εκτινάσσεται κατά 12 δισεκατομμύρια δολάρια την Πέμπτη σε σχεδόν 211 δισεκατομμύρια δολάρια, που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τον ίδιο και τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο σε μία ημέρα που σημειώθηκε ποτέ, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ενώ η περιουσία του Μασκ ανέρχεται σε λίγα περισσότερα από 180 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η οικονομική θέση του 74χρονου Γάλλου τονώθηκε περαιτέρω μετά τις τριμηνιαίες πωλήσεις που δημοσιεύθηκαν από τον παραγωγό τσαντών Louis Vuitton, Moet & Chandon Champagne και Christian Dior. Η μετοχή της LVMH σημείωσε άνοδο 5,7% που αποτελεί ιστορικό υψηλό στις συναλλαγές του χρηματιστηρίου του Παρισιού (CAC 40), οδηγώντας την στις 10 κορυφαίες εταιρείες του κόσμου με κεφαλαιοποίηση 444 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο σχετικά διακριτικός Αρνό - η οικογένεια του οποίου κατέχει το 48% του μετοχικού κεφαλαίου της LVMH - ξεπέρασε τους Μασκ και Μπέζος της Amazon νωρίτερα αυτό το μήνα ως το μόνο άτομο με περιουσία άνω των 200 δισ. δολ. Είναι ο πρώτος άνθρωπος εκτός των ΗΠΑ που πέτυχε το κατόρθωμα. Η απόδοση της LVMH οδηγήθηκε από τους Κινέζους που κατέφυγαν στα πανάκριβα αγαθά μετά το τέλος των lockdown της πανδημίας.

Ενώ ο Αρνό γίνεται πλουσιότερος πουλώντας επώνυμα ρούχα και κοσμήματα, η περιουσία του Μασκ συρρικνώνεται από τότε που άγγιξε στα 340 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Tesla, η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνει τις τιμές στις ΗΠΑ σε μια προσπάθεια να στηρίξει τη ζήτηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Βγάζω 36.000 ευρώ μηνιαίως και δουλεύω 2 ώρες» - Τα «μυστικά» 33χρονης μητέρας

Κικίλιας: Στόχος τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό να υπερβούν κατά 10% τα αντίστοιχα του 2022

Μητσοτάκης: Ανεδαφικές οι εξαγγελίες Τσίπρα – Η κάλπη της 21ης Μαΐου θα καθορίσει τα πάντα

gazzetta
gazzetta reader insider insider