LVMH: Με κεφαλαιοποίηση κοντά στα 500 δισ. δολ., κατάφερε να μπει στο παγκόσμιο top 10

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
LVMH: Με κεφαλαιοποίηση κοντά στα 500 δισ. δολ., κατάφερε να μπει στο παγκόσμιο top 10
Η LVMH που κατέχει ήδη τον τίτλο της εταιρείας με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη, κατάφερε να κατακτήσει μία θέση και στο παγκόσμιο top 10. 

Η LVMH (Louis Vuitton) που κατέχει ήδη τον τίτλο της εταιρείας με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στην Ευρώπη, κατάφερε να κατακτήσει μία θέση και στο παγκόσμιο top 10.

Τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο «γίγαντας» των ειδών πολυτελείας, ώθησε τη μετοχή της σε «άλμα» 5% σήμερα, με το ράλι για φέτος να φθάνει το 29%.

Αυτό, σε συνδυασμό με την άνοδο του ευρώ έναντι του δολαρίου, «εκτόξευσε» την κεφαλαιοποίηση της LVMH στα 486 δισ. δολ., εξασφαλίζοντας για λίγο τη δέκατη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των εταιρειών με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Εάν καταφέρει να «πιάσει» τα 500 δισ. δολ. σε κεφαλαιοποίηση, θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που θα κατακτά ένα τέτοιο ορόσημο.

Σημειωτέον ότι Μπερνάρντ Αρνό, ιδρυτής της LVMH, βρίσκεται στην «κορυφή» της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, με την περιουσία του να αγγίζει τα 198 δισ. δολ., σύμφωνα με τον δείκτη του Bloomberg για τους δισεκατομμυριούχους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Αισιόδοξος ο Jassy πως θα αποδώσουν οι προσπάθειες μείωσης κόστους

Alibaba: Μαζική πώληση μετοχών από την SoftBank

gazzetta
gazzetta reader insider insider