Στον χορό των απολύσεων και η Spotify - Ξεκινούν περικοπές εντός της εβδομάδας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στον χορό των απολύσεων και η Spotify - Ξεκινούν περικοπές εντός της εβδομάδας
Μετά τις Alphabet, Microsoft και Amazon, στον χορό των μαζικών περικοπών θέσεων εργασίας σε εταιρείες κολοσσούς του τεχνολογικού κλάδου ετοιμάζεται να μπει και η Spotify.

Μετά τις Alphabet, Microsoft και Amazon, στον χορό των μαζικών περικοπών θέσεων εργασίας σε εταιρείες κολοσσούς του τεχνολογικού κλάδου ετοιμάζεται να μπει και η Spotify.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η εταιρεία streaming αφού μείωσε τον ρυθμό προσλήψεων εντός του 2022, ετοιμάζεται να ξεκινήσει έναν γύρο απολύσεων, σε μία προσπάθεια μείωσης των δαπανών, χωρίς ακόμα να έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των εργαζομένων που θα επηρεαστούν.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Spotify είχε προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις εργαζομένων στις μονάδες podcast, Gimlet και Parcast, με σχεδόν 40 υπαλλήλους να αποτελούν παρελθόν για την εταιρεία, ενώ μόλις το περασμένο καλοκαίρι, ο επικεφαλής της εταιρείας Daniel Ek είχε προαναγγείλει μείωση του ρυθμού προσλήψεων κατά 25%.

Υπολογίζεται πως στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2022, η εταιρεία είχε στο δυναμικό της περίπου 9.800 εργαζομένους.

Οι περικοπές θέσεων εργασίας στην Spotify αποτελούν το τελευταίο επεισόδιο ενός γύρου μαζικών απολύσεων στις οποίες προχωρούν οι τεχνολογικοί κολοσσοί τις πρώτες εβδομάδες του 2023, με τις Alphabet και Microsoft να δείχνουν την πόρτα της εξόδου σε περισσότερους από 10.000 εργαζομένων η κάθε μία, ενώ σε εκατοντάδες απολύσεις θα προχωρήσει και η Intel.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Amazon: Ετοιμάζεται σήμερα για τον νέο γύρο απολύσεων που επηρεάζει 18.000 ανθρώπους

Επίσημο: Η Microsoft ανακοίνωσε πως απολύει 10.000 υπαλλήλους

Η Vodafone ετοιμάζεται για αρκετές εκατοντάδες απολύσεις στο Λονδίνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider