Επίσημο: Η Microsoft ανακοίνωσε πως απολύει 10.000 υπαλλήλους

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επίσημο: Η Microsoft ανακοίνωσε πως απολύει 10.000 υπαλλήλους
Microsoft
Οι ενημερώσεις τους υπαλλήλους που θα απολυθούν θα έχουν γίνει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα.

Η διοίκηση της Microsoft ανακοίνωσε πως θα απολύσει 10.000 υπαλλήλους της, που έρχονται να προστεθούν στις περικοπές προσωπικού στις οποίες έχουν προβεί το τελευταίο χρονικό διάστημα μεγάλες εταιρείες του τεχνολογικού κλάδου.

Όπως αναφέρεται σε επιστολή του CEO της Microsoft, Σατίγια Ναντέλα, οι απολύσεις των 10.000 υπαλλήλων θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Μαρτίου, με την εταιρεία να θέτει στην άκρη 1,2 δισ. δολάρια.

Οι ενημερώσεις τους υπαλλήλους που θα απολυθούν θα έχουν γίνει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα και οι περικοπές αφορούν κάτι λιγότερο από το 5% του συνολικού προσωπικού της Microsoft.

Ο Ναντέλα ανέφερε στην επιστολή του πως «ειμαι σίγουρος για το ότι η Microsoft θα βγει ισχυρότερη και περισσότερη ανταγωνιστική» από αυτή την εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το Sky News μετέδωσε πως οι απολύσεις από την Microsoft μπορούν να φτάσουν έως και τις 11.000, καθώς μια σειρά άλλων μεγάλων τεχνολογικών ομίλων στις ΗΠΑ προχωρούν σε απολύσεις για την εξοικονόμηση κόστους, όπως η Meta, η Amazon, η Intel και άλλες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κρυπτονομίσματα: Η Coinbase αποχωρεί από την Ιαπωνία, στον απόηχο των περικοπών

gazzetta
gazzetta reader insider insider