Goldman Sachs: Ετοιμάζει απολύσεις - «Ψαλίδι» σε έως και 4.000 θέσεις εργασίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Goldman Sachs: Ετοιμάζει απολύσεις - «Ψαλίδι» σε έως και 4.000 θέσεις εργασίας
«Πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή και να διαχειριστούμε τους πόρους μας με σύνεση», τόνισε ο CEO της Goldman Sachs στο μήνυμά του.

Η Goldman Sachs θα προχωρήσει σε νέο γύρο απολύσεων τις επομένες εβδομάδες, όπως διαβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ντέιβιντ Σόλομον απευθυνόμενος στους εργαζόμενούς του.

«Κάνουμε μία προσεκτική αξιολόγηση και ενώ οι συζητήσεις είναι ακόμη σε εξέλιξη, αναμένουμε ότι η μείωση του αριθμού των εργαζομένων μας θα πραγματοποιηθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που επηρεάζουν το επιχειρηματικό τοπίο, συμπεριλαμβανομένων των αυστηρότερων νομισματικών συνθηκών που επιβραδύνουν την οικονομική δραστηριότητα» επεσήμανε και πρόσθεσε πως στόχος του είναι να προετοιμάσει την επιχείρηση να «αντιμετωπίσει αυτούς τους αντίθετους ανέμους».

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Goldman Sachs μπορεί να περικόψει έως και το 8% του εργατικού της δυναμικού ή έως και 4.000 θέσεις εργασίας, αν και ο τελικός αριθμός θα μπορούσε να είναι χαμηλότερος. «Πρέπει να προχωρήσουμε με προσοχή και να διαχειριστούμε τους πόρους μας με σύνεση», τόνισε ο CEO στο μήνυμά του.

Η Goldman Sachs αναμένεται να κλείσει τη χρονιά με συνολικά έσοδα περίπου 48 δισ. δολαρίων, στη δεύτερη καλύτερη επίδοσή της, μετά το ρεκόρ του περασμένου έτους. Όμως μια δαπανηρή επέκτασή της στην καταναλωτική τραπεζική και οι επενδύσεις στην τεχνολογία και την ενοποίηση των λειτουργιών συνέβαλαν στα έξοδα της χρονιάς. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι τα ετήσια κέρδη του γίγαντα της Wall Street θα μπορούσαν να μειωθούν κατά 44%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Απειλεί ξανά ο Τσαβούσογλου: Καμία επέκταση χωρικών υδάτων, ούτε 1 μίλι – Ισχύει το casus belli

«Τα ήξερε όλα η Εύα»: Αντιφάσεις στις καταθέσεις Καϊλή - Τζόρτζι για το Qatargate

Κίνα: Μόλις ένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες - Στους 5.246 οι νεκροί

gazzetta
gazzetta reader insider insider