ALPHABET: Το Α και το Ω στις γλωσσικές υπηρεσίες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ALPHABET: Το Α και το Ω στις γλωσσικές υπηρεσίες
Ένας πολύτιμος συνεργάτης για γλωσσικές υπηρεσίες από το 1996

Η ALPHABET προσφέρει υπηρεσίες Μετάφρασης και Διερμηνείας από το 1996 όταν τη δημιούργησαν τρεις φίλοι, απόφοιτοι του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Μάρθα Βογιατζή, ο Γιάννης Παπανικολάου και ο Τζαννής Σταυρόπουλος. Από τότε δραστηριοποιείται αδιάκοπα στην ελληνική και τη διεθνή αγορά, εξυπηρετώντας κυρίως εταιρικούς πελάτες και είναι μία από τις ελάχιστες μεταφραστικές εταιρείες στην Ελλάδα που ιδρύθηκε και διοικείται μέχρι σήμερα από επαγγελματίες μεταφραστές και διερμηνείς, αποφοίτους αντίστοιχης πανεπιστημιακής σχολής. Το προφανές πλεονέκτημα είναι ότι κάθε έργο αντιμετωπίζεται με την επαγγελματική και την επιστημονική προσέγγιση των ειδικών. Μέλημά μας είναι η προσωπική αλλά και εξατομικευμένη εξυπηρέτηση του πελάτη από την πρώτη επαφή μέχρι την παράδοση του έργου, αποσκοπώντας στη δημιουργία μιας εμπειρίας που θα οδηγήσει σε μια μακροχρόνια σχέση εμπιστοσύνης.

Η εταιρεία παρέχει τις εξής υπηρεσίες:

- Υπηρεσίες Μετάφρασης

Η ALPHABET αναλαμβάνει εξειδικευμένα τεχνικά, χρηματοοικονομικά, νομικά κείμενα και, φυσικά, όλα τα κείμενα εμπορικής προώθησης και μάρκετινγκ που αφορούν εξειδικευμένα αντικείμενα. Έτσι, μπορεί να καλύπτει ολοκληρωμένα τις ανάγκες κάθε πελάτη της: από την τεχνική τεκμηρίωση και την εμπορική προώθηση των προϊόντων της εταιρείας μέχρι τις οικονομικές καταστάσεις, τα νομιμοποιητικά της έγγραφα και τις συμβάσεις που υπογράφει.

Αξιοποιώντας σύγχρονα μεταφραστικά εργαλεία, τα οποία ενσωματώνουν τις πιο πρόσφατες εξελίξεις του κλάδου της γλωσσικής τεχνολογίας και της μετάφρασης, η εταιρεία μπορεί να ολοκληρώνει μεγάλα έργα με απόλυτη συνέπεια σε θέματα ορολογίας, γλωσσικής αρτιότητας και ύφους των κειμένων.

Τέλος, ως απόφοιτοι του Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας, έχουμε τη δυνατότητα επικύρωσης των μεταφράσεων μας για κάθε νόμιμη χρήση.

- Υπηρεσίες Δημιουργικής Απόδοσης

Όταν το ζητούμενο δεν είναι απλώς η μετάφραση αλλά η απόδοση κειμένων στην πραγματικότητα μιας άλλης χώρας/γλώσσας, τότε πλέον μιλάμε για δημιουργική απόδοση (transcreation). Αφορά περισσότερο διαφημιστικά κείμενα κάθε είδους και μορφής, δηλαδή ιστότοπους, έντυπα φυλλάδια, προωθητικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο, αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια, όπου πρέπει να λαμβάνονται υπόψη μια σειρά από γλωσσικές, κοινωνικές, πολιτισμικές και άλλες παράμετροι, σύμφωνα με τις απαιτήσεις και την καθοδήγηση του πελάτη. Πρόκειται για ένα συνδυασμό μετάφρασης και κειμενογράφησης που απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες και εμπειρία.

- Υπηρεσίες Διερμηνείας

Η ALPHABET αναλαμβάνει την κάλυψη όλων των αναγκών διερμηνείας ενός πελάτη σε εμπορικές ή εταιρικές εκδηλώσεις, συνέδρια, σεμινάρια κ.λπ. Προσφέρουμε από συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη διοργάνωση και υπηρεσίες διερμηνείας μέχρι την αναγκαία τεχνική υποδομή και τον απαραίτητο εξοπλισμό πληρώντας τις υψηλότερες απαιτήσεις.

Επιπλέον, η εταιρεία διαθέτει ένα Στούντιο εξ αποστάσεως Διερμηνείας (RSI Hub) από το οποίο καλύπτει τις ανάγκες απομακρυσμένης ταυτόχρονης και διαδοχικής διερμηνείας σε τηλεδιασκέψεις, webinar ή άλλες εικονικές εκδηλώσεις. Πρόκειται για μια εξαιρετική λύση, όταν οι οικονομικές, χρονικές, υγειονομικές ή άλλες συνθήκες δεν επιτρέπουν τη δια ζώσης παρουσία συμμετεχόντων ή/και διερμηνέων.

- Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Στοιχειοθεσίας

Η ALPHABET αναλαμβάνει την πλήρη προσαρμογή και αναδημιουργία ηλεκτρονικών και έντυπων εγγράφων σε οποιαδήποτε γλώσσα εργασίας της με τα γνωστότερα προγράμματα ηλεκτρονικής στοιχειοθεσίας (DTP) για την τελική δημοσίευση ή εκτύπωση τους. Έτσι, ο πελάτης παραλαμβάνει το τελικό προϊόν της μετάφρασης στη μορφή του πρωτοτύπου που ανέθεσε.

Στην πορεία της κατά τα τελευταία 27 χρόνια, η ALPHABET έχει χτίσει μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης με τους πελάτες της. Παρά τις τεχνολογικές εξελίξεις και τη διάδοση της αυτόματης μετάφρασης, αναγνωρίζουν ότι η ποιότητα και η συνέπεια των επαγγελματικών υπηρεσιών δεν αντικαθίστανται, ιδίως όταν πρόκειται για δημοσιεύσιμα ή επίσημα κείμενα. Οι πελάτες μας περιλαμβάνουν, ενδεικτικά, αυτοκινητοβιομηχανίες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ασφαλιστικές εταιρείες, λογιστικές και ελεγκτικές εταιρείες, φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες καλλυντικών και δερμοκαλλυντικών, δικηγορικές εταιρείες, κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρείες οικιακών συσκευών και εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς.

Η ALPHABET είναι πιστοποιημένη σύμφωνα με το πρότυπο ISO 17100:2015 από έναν από τους αυστηρότερους και πλέον αξιόπιστους φορείς πιστοποίησης στην Ελλάδα, την TÜV HELLAS (TÜV NORD). Επίσης, είναι μέλος του European Language Industry Association (ELIA) και του Delphi Alliance.

Με τη διασφάλιση της ποιότητας που απαιτείται για κάθε σύγχρονη εταιρεία του κλάδου, αλλά και αξιοποιώντας τις πλέον σύγχρονες λύσεις εσωτερικής οργάνωσης και τεχνολογικής υποδομής, η ALPHABET λειτουργεί στα σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα γραφεία της ως ένας ολοκληρωμένος κόμβος παροχής υπηρεσιών που μπορεί να καλύψει τις γλωσσικές ανάγκες ενός οργανισμού με μια εξατομικευμένη, ευέλικτη και απολύτως επαγγελματική προσέγγιση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider