Μασκ σε εργαζόμενους της Twitter: Τέλος η τηλεργασία – Στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μασκ σε εργαζόμενους της Twitter: Τέλος η τηλεργασία – Στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα
Θα εξετάσει προσωπικά κάθε αίτημα για εξαίρεση.

Ο Έλον Μασκ, νέος ιδιοκτήτης της Twitter έστειλε email στους εργαζομένους του για πρώτη φορά αργά την Τετάρτη για να τους προετοιμάσει για «δύσκολες στιγμές που έρχονται» και να απαγορεύσει την τηλεργασία, εκτός εάν το εγκρίνει ο ίδιος προσωπικά κάθε αίτημα.

«Λυπάμαι που αυτό είναι το πρώτο μου email προς όλη την εταιρεία, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να ωραιοποιήσω το μήνυμα», έγραψε ο Μασκ, πριν περιγράψει το άσχημο οικονομικό κλίμα για τις επιχειρήσεις όπως το Twitter που βασίζονται σχεδόν αποκλειστικά στη διαφήμιση για να βγάλουν χρήματα σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι νέοι εργασιακοί κανόνες, που ισχύσουν αμέσως, προσβλέπουν από τους εργαζόμενους να βρίσκονται στο γραφείο για τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα. Ο Μασκ ανέφερε στους υπαλλήλους ότι «η απομακρυσμένη εργασία δεν επιτρέπεται πλέον» και ότι ο δρόμος που ακολουθεί είναι «επίπονος και θα απαιτήσει εντατική δουλειά».

Σε ξεχωριστό email, επεσήμανε ότι «τις επόμενες ημέρες, η απόλυτη και κορυφαία προτεραιότητα είναι η εύρεση και η αναστολή τυχόν επαληθευμένων bots/trolls/spam».

Το Twitter βρίσκεται υπό την ηγεσία του Μασκ για σχεδόν δύο εβδομάδες, διάστημα κατά το οποίο έχει απολύσει περίπου το μισό εργατικό δυναμικό του και το μεγαλύτερο μέρος της ομάδας του.

Μάλιστα, ο πλουσιότερος άντρας στον κόσμο πούλησε περίπου 19,5 εκατ. μετοχές της Tesla μεταξύ Παρασκευής και Τρίτης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, αξίας 3,95 δισ. δολαρίων πούλησε ο Έλον Μασκ, μόλις λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του deal των 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Twitter.

Σύμφωνα με το Reuters, το μερίδιο του Μασκ στην αμερικανική εταιρεία διαμορφώθηκε με αυτόν τον τρόπο περίπου στο 14%, ενώ μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστοί οι λόγοι της παραπάνω κίνησης του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η στιγμή που o Ζούκερμπεργκ ανακοινώνει 11.000 απολύσεις υπαλλήλων της Meta

Η Chipotle αποσύρει τις διαφημίσεις της από το Twitter ελέω του Έλον Μασκ

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει ο Μασκ: «Ψηφίστε Ρεπουμπλικανούς στις ενδιάμεσες εκλογές»

gazzetta
gazzetta reader insider insider