Ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολαρίων μετά το deal της Twitter

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο Μασκ πούλησε μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολαρίων μετά το deal της Twitter
Μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολαρίων πούλησε ο Έλον Μασκ, μόλις λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του deal των 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Twitter.

Μετοχές της Tesla αξίας 3,95 δισ. δολαρίων πούλησε ο Έλον Μασκ, μόλις λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση του deal των 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά της Twitter, καθώς o πλουσιότερος άντρας στον κόσμο πούλησε περίπου 19,5 εκατ. μετοχές της Tesla μεταξύ Παρασκευής και Τρίτης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το Reuters, το μερίδιο του Μασκ στην αμερικανική εταιρεία διαμορφώθηκε με αυτόν τον τρόπο περίπου στο 14%, ενώ μέχρι στιγμής δεν έγινε γνωστοί οι λόγοι της παραπάνω κίνησης του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία.

Διαβάστε ακόμα: Ο Ζούκερμπεργκ απολύει πάνω 11.000 υπαλλήλους σε Facebook και Instagram

Σημειώνεται πως η μετοχή της Tesla έχει χάσει πάνω από το ήμισυ της αξίας της από τις αρχές του έτους, ενώ η περιουσία του Μασκ υπολογίζεται πως έχει μειωθεί κάτω από τα 200 δισ. από τότε που έκανε προσφορά για την Twitter τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το Reuters, o CEO των... Twitter, Tesla, SpaceX, Boring Company και Neuralink μετά την πώληση μέρους της συμμετοχής του στην Tesla τον Αύγουστο υπολογίζεται πως διέθετε περίπου 20 δισ. δολάρια σε μετρητά, γεγονός που απαιτούσε την άντληση επιπλέον 2 έως 3 δισ. δολαρίων για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Twitter.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Meta: Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχασε πλούτο αξίας 100 δισ. δολαρίων σε 13 μήνες

ΗΠΑ: Η Redfin απολύει το 13% των υπαλλήλων της, εν μέσω της κάμψης στην αγορά ακινήτων

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει ο Μασκ: «Ψηφίστε Ρεπουμπλικανούς στις ενδιάμεσες εκλογές»

gazzetta
gazzetta reader insider insider