Χάος στην Twitter: Έκλεισαν τα γραφεία - Ξεκινούν οι μαζικές απολύσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χάος στην Twitter: Έκλεισαν τα γραφεία - Ξεκινούν οι μαζικές απολύσεις
Με μήνυμα μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας θα πληροφορηθούν οι υπάλληλοι εάν θα χάσουν τη δουλειά τους ή όχι.

Η Twitter κλείνει σήμερα τα γραφεία της, ενόψει των μαζικών απολύσεων που σχεδιάζει ο νέος ιδιοκτήτης και πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη, Έλον Μασκ, μετά την εξαγορά έναντι 44 δισ. δολαρίων.

«Για να εγγυηθούμε την ασφάλεια κάθε εργαζομένου καθώς και εκείνη των συστημάτων και των δεδομένων του Twitter, τα γραφεία μας θα κλείσουν προσωρινά και θα ανασταλεί κάθε πρόσβαση μέσω καρτών» τονίζει η εταιρεία σε memo προς τους εργαζόμενους.

Παράλληλα, οι υπάλληλοι θα ενημερωθούν μέσω e-mail εάν καταργείται ή όχι η θέση τους, χωρίς να διευκρινίζεται ο ακριβής αριθμός των απολύσεων.

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό πάντως, ο Μασκ σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 50% των 7.500 υπαλλήλων της εταιρείας, ενώ από τη στιγμή που βρέθηκε στο «τιμόνι» του κολοσσού των social media, «διέλυσε» το διοικητικό συμβούλιο και απέλυσε τον γενικό διευθυντή και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη.

Μηνύσεις των εργαζομένων της Twitter κατά των απολύσεων του Έλον Μασκ

Νωρίτερα, σε μηνύσεις προς την εταιρία προχώρησαν εργαζόμενοι της Twitter εν μέσω των σχεδιασμών του Μασκ για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων.

Η αγωγή κατατέθηκε την Πέμπτη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο, με τους συνηγόρους των εργαζομένων της Twitter να αναφέρουν πως οι απολύσεις αντιβαίνουν στους πολιτειακούς νόμους της Καλιφόρνια και στους ομοσπονδιακούς νόμους των ΗΠΑ καθώς οι προς απόλυση εργαζόμενοι της Twitter δεν έλαβαν προειδοποίηση 60 ημερών πριν από τις απολύσεις τους.

Στην αγωγή ζητείται από το δικαστήριο να εκδώσει απόφαση που θα αναγκάζει την Twitter να τηρήσει την εν λόγω νομοθεσία (νόμος WARN) και να αποτρέψει την εταιρεία από το αναγκάζει τους υπαλλήλους στην υπογραφή εγγράφων που θα τους αποτρέπουν από νομικές κινήσεις εις βάρος της Twitter.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Twitter: 7ήμερη εργασία, 12ωρα και ύπνος στο γραφείο για τους στόχους του Μασκ

Η ηγεσία, ο «δαίμονας» Έλον Μασκ και οι «περιττές» εταιρικές πρακτικές

Μασκ: Αρχίζει να αποτελεί κίνδυνο για την αμερικανική Δημοκρατία;

gazzetta
gazzetta reader insider insider