Έλον Μασκ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Twitter - Απευθείας απολύσεις στελεχών

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έλον Μασκ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Twitter - Απευθείας απολύσεις στελεχών
Ο δισεκατομμυριούχος έγραψε στο Twitter «το πουλί ελευθερώθηκε» σε μια προφανή αναφορά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Τον έλεγχο του Twitter απέκτησε οριστικά, χθες Πέμπτη, ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ, CEO της Tesla, αφού ολοκληρώθηκε η εξαγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έναντι τιμήματος 44 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Μετά το τέλος της πολυσυζητημένης και επεισοδιακές διαπραγμάτευσης με άφθονες ανατροπές, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απέλυσε αμέσως τον Παράγκ Αγκραβάλ, τον επικεφαλής του Twitter, και άλλα δύο ηγετικά του στελέχη, κατά δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Ο δισεκατομμυριούχος έγραψε στο Twitter «το πουλί ελευθερώθηκε» σε μια προφανή αναφορά στην ολοκλήρωση της εξαγοράς.

Τον Απρίλιο, το Twitter αποδέχθηκε την πρόταση του Μασκ να αγοράσει την υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο, ο Μασκ άρχισε σύντομα να σπέρνει αμφιβολίες σχετικά με τις προθέσεις του να τηρήσει τη συμφωνία, ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία απέτυχε να αποκαλύψει επαρκώς τον αριθμό των ανεπιθύμητων και ψεύτικων λογαριασμών στην υπηρεσία.

Όταν ο Μασκ είπε ότι θα τερματίσει τη συμφωνία, το Twitter μήνυσε τον δισεκατομμυριούχο, ισχυριζόμενος ότι «αρνείται να τηρήσει τις υποχρεώσεις του προς το Twitter και τους μετόχους του επειδή η συμφωνία που υπέγραψε δεν εξυπηρετεί πλέον τα προσωπικά του συμφέροντα».

Καθώς πλησίαζε η προθεσμία της 28ης Οκτωβρίου, ο Μασκ άρχισε να βάζει τη σφραγίδα του στην εταιρεία, δημοσιεύοντας ένα βίντεο με τον εαυτό του να μπαίνει στα κεντρικά γραφεία και να αλλάζει το προφίλ στην πλατφόρμα σε «Chief Twit».

Κανόνισε συναντήσεις μεταξύ μηχανικών της Tesla και στελεχών του Twitter ενώ σχεδιάζει να απευθυνθεί στο προσωπικό την Παρασκευή.

Photo: GettyImages/IdealImage

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Έλον Μασκ φανερώνει τις προθέσεις του για τις διαφημίσεις στο Twitter

gazzetta
gazzetta reader insider insider