Βρετανία: Υπό έρευνα για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία η Amazon

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: Υπό έρευνα για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία η Amazon
Η εποπτική αρχή ανακοίνωσε πως οι πρακτικές της Amazon ενδέχεται να μην συμμορφώνονται με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της χώρας.

Υπό έρευνα βρίσκεται η Amazon στο Ηνωμένο Βασίλειο με την εποπτική αρχή ανταγωνισμού της Βρετανίας να εξετάζει το ενδεχόμενο παροχής «άδικου πλεονεκτήματος» σε ορισμένους από τους πωλητές στο marketplace της εταιρείας.

Η εποπτική αρχή ανακοίνωσε πως οι πρακτικές της Amazon ενδέχεται να μην συμμορφώνονται με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της χώρας, κάτι που λειτουργεί αρνητικά για τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, ο «γίγαντας» του ηλεκτρονικού εμπορίου προβάλλει τα δικά της προϊόντα και αυτά των ανταγωνιστών - πωλητών στον ίδιο ιστότοπο, όμως σύμφωνα με την Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) η έρευνα θα εξετάσει εάν η συμφωνία θα μπορούσε να βλάψει τον ανταγωνισμό και να οδηγήσει σε χειρότερα αποτελέσματα για τους καταναλωτές. Για παράδειγμα, μέσω υψηλότερων τιμών, χαμηλότερης ποιότητας ή μειωμένων επιλογών.

Να θυμίσουμε πως παρόμοια έρευνα ξεκίνησε τον Μάιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Και στις δύο περιπτώσεις το αντικείμενο των ελεγκτικών αρχών είναι να διαπιστώσουν το πως αποφασίζει η εταιρεία, ποια προϊόντα τοποθετούνται στις ορισμένες θέσεις προβολής, σύμφωνα με το BBC.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Microsoft: Υπό αντιμονοπωλιακή έρευνα η εξαγορά 69 δισ. δολαρίων της Activion Blizzard στη Βρετανία

Voyager Digital: Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε το crypto-ανταλλακτήριο που «μπήκε μέσα» από την 3AC

gazzetta
gazzetta reader insider insider