Amazon: Δημιουργεί fund για την στήριξη της καινοτομίας ύψους 1 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Amazon: Δημιουργεί fund για την στήριξη της καινοτομίας ύψους 1 δισ. δολαρίων
Το Amazon Industrial Innovation Fund θα επενδύει σε εταιρείες που οραματίζονται λύσεις που αυξάνουν σταδιακά την ταχύτητα παράδοσης και βελτιώνουν περαιτέρω την εμπειρία των εργαζομένων που εργάζονται στους κλάδους της αποθήκευσης και του εφοδιασμού.

Επένδυση-γίγας, ύψους 1 δισ. δολαρίων, ετοιμάζει η Amazon για να ενισχύσει τις εφοδιαστικές αλυσίδες μέσα από την ανάπτυξη της καινοτομίας, αλλά και να βελτιώσει την εμπειρία πελατών και εργαζομένων.

Ο τεχνολογικός «κολοσσός» δημιουργεί ένα επιχειρηματικό επενδυτικό πρόγραμμα που ονομάζεται Amazon Industrial Innovation Fund (AIIF) για να ενθαρρύνει και να υποστηρίξει την καινοτομία στην εξυπηρέτηση των πελατών, την επιμελητεία και τον εφοδιασμό.

Καθώς οι πελάτες ολοένα και περισσότερο ψωνίζουν διαδικτυακά και ζητούν ακόμη πιο γρήγορη παράδοση, η Amazon αναζητεί νέους τρόπους για να το πετύχει ενώ συνεργάζεται με άλλες εταιρείες που επικεντρώνονται σε αυτούς τους τομείς.

Το νέο ταμείο είναι ένας από αυτούς τους τρόπους μαζί με πολλές άλλες πρωτοβουλίες, όπως τα συνέδρια MARS και re: MARS που φιλοξενεί η Amazon κάθε χρόνο.

Τα συνέδρια συγκεντρώνουν καινοτόμα «μυαλά» στη μηχανική μάθηση, την αυτοματοποίηση, τη ρομποτική και το διάστημα για να μοιραστούν νέες ιδέες σε αυτούς τους ταχέως εξελισσόμενους τομείς.

«Βλέπουμε μια ευκαιρία να κοιτάξουμε πέρα από τη δική μας εμπειρία και να ενδυναμώσουμε τις εταιρείες που αναπτύσσουν αναδυόμενες τεχνολογίες σε λειτουργίες εξυπηρέτησης πελατών, logistics και εφοδιαστικής αλυσίδας», δήλωσε ο Άλεξ Σεμπάλος, αντιπρόεδρος της Amazon.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν εταιρείες εκεί έξω που μοιράζονται την περιέργεια και τον ενθουσιασμό μας να εφεύρουμε. Είτε η επένδυσή μας τους βοηθήσει να αναπτυχθούν είτε τους οδηγήσει να συνεργαστούν με την Amazon, είτε και με τα δύο, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βοηθήσουμε στην προώθηση αυτών των τεχνολογιών, καθώς οι διαδικτυακές αγορές γίνονται ακόμη πιο σημαντικές για τους ανθρώπους που αναζητούν περισσότερη άνεση και εξοικονόμηση χρόνου».

Το Amazon Industrial Innovation Fund θα επενδύει σε εταιρείες που οραματίζονται λύσεις που αυξάνουν σταδιακά την ταχύτητα παράδοσης και βελτιώνουν περαιτέρω την εμπειρία των εργαζομένων που εργάζονται στους κλάδους της αποθήκευσης και του εφοδιασμού.

«Αυτές οι βιομηχανίες είναι εγγενώς περίπλοκες», ανέφερε ο Σεμπάλος, προσθέτοντας πως «η Amazon δεσμεύεται να επενδύσει σε εταιρείες που θα πυροδοτήσουν την καινοτομία σε αναδυόμενες τεχνολογίες που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμπειρίας και της ασφάλειας των εργαζομένων, ενώ συνυπάρχουν απρόσκοπτα με το εργατικό δυναμικό σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα, τα logistics και άλλους κλάδους».

Η Amazon έχει μακρύ ιστορικό επενδύσεων σε τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η ρομποτική και άλλες τεχνολογίες αιχμής. Ορισμένες προηγούμενες βελτιώσεις περιλαμβάνουν ρομποτικούς βραχίονες που εκτελούν επαναλαμβανόμενες εργασίες και νέα προϊόντα με αυτόνομη κίνηση που μπορούν να βοηθήσουν στη μεταφορά μεγαλύτερων αντικειμένων.

«Η επένδυση σε εταιρείες που οδηγούν την επόμενη γενιά βιομηχανικής καινοτομίας μπορεί να έχει αντίκτυπο σε όλες τις κοινότητες — σε παγκόσμιο, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο», δήλωσε ο Μπομπ Ο’Ντόνελ, ιδρυτής και επικεφαλής αναλυτής της TECHnalysis Research. «Είναι υπέροχο να βλέπεις την Amazon να κάνει αυτές τις επενδύσεις σε εταιρείες στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, όπως ιστορικά, η συνεχιζόμενη επένδυση στην καινοτομία έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικό οικονομικό αντίκτυπο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

CEO Amazon: Αδυνατούμε να απορροφήσουμε πλήρως τα επιπλέον κόστη - Έρχονται αυξήσεις στις τιμές

Amazon: Στήριξη σε ορισμένες εργαζόμενές της που θέλουν να υποβληθούν σε άμβλωση

gazzetta
gazzetta reader insider insider