Lavipharm: Αύξηση των πωλήσεων κατά 5,5% στο 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Lavipharm: Αύξηση των πωλήσεων κατά 5,5% στο 2021
Αύξηση πωλήσεων κατά 5,5% παρουσίασε ο Όμιλος Lavipharm κατά το έτος 2021, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Αύξηση πωλήσεων κατά 5,5% παρουσίασε ο Όμιλος Lavipharm κατά το έτος 2021, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, οι ενοποιημένες πωλήσεις, μετά την αφαίρεση των rebates και clawbacks, ανήλθαν σε 39,7 εκατ. ευρώ έναντι 37,6 εκατ. ευρώ το 2020, ενώ το μικτό κέρδος διαμορφώθηκε σε 15,9 εκατ. ευρώ έναντι 16,2 εκατ. ευρώ το 2020, μειωμένο κατά 2,1% λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων για rebates και clawbacks.

Το EBITDA διαμορφώθηκε σε 6,2 εκατ. ευρώ έναντι 6,8 εκατ. ευρώ το 2020. Σημειώνεται ότι το EBITDA του 2021 έχει επιβαρυνθεί από τον σχηματισμό προβλέψεων για απομείωση αξίας απαιτήσεων και αποθεμάτων συνολικού ποσού 1,1 εκατ. ευρώ. Εξαιρώντας το ποσό αυτό, το οποίο δεν είναι επαναλαμβανόμενο, το EBITDA ανήλθε σε 7,3 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση κατά 7%.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 2,7 εκατ. ευρώ έναντι 3,3 εκατ. ευρώ το 2020 και τα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 1,7 εκατ. ευρώ έναντι 2,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η καθαρή θέση σημείωσε βελτίωση κατά 1,7 εκατ. ευρώ.

Ο Όμιλος, λόγω της λειτουργικής του κερδοφορίας, το 2021 μείωσε περαιτέρω τον τραπεζικό του δανεισμό κατά το ποσό των 2,2 εκατ. ευρώ, συνεχίζοντας την πρακτική που ακολουθεί σταθερά την τελευταία πενταετία.

«Το 2021 ήταν μια χρονιά ορόσημο για την εταιρεία μας. Ο Θανάσης Λαβίδας, βασικός μέτοχος και δημιουργός της σύγχρονης Lavipharm, ολοκλήρωσε μια πορεία 45 ετών στο τιμόνι της φεύγοντας από τη ζωή. Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και η ομάδα διοίκησης συνέχισαν με τον ίδιο ζήλο το έργο του και τα οικονομικά μας αποτελέσματα αποτελούν την απτή απόδειξη», δήλωσε σχετικά ο Τηλέμαχος Λαβίδας, εκτελεστικό μέλος ΔΣ για να συμπληρώσει «Μετά από 6 συναπτά έτη ανάπτυξης και κερδοφορίας, πατώντας γερά στα ανταγωνιστικά μας πλεονεκτήματα, μελετώντας κι εξετάζοντας ευκαιρίες και προκλήσεις, σχεδιάζουμε προσεκτικά και με όραμα την επόμενη μέρα της Lavipharm».

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της μητρικής εταιρείας Lavipharm AE, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 20,2 εκατ. ευρώ έναντι 20,8 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, επιβαρυμένος από rebates και clawbacks ύψους 0,9 εκατ. ευρώ έναντι 0,4 εκατ. ευρώ το 2020. Το μικτό κέρδος αντίστοιχα διαμορφώθηκε σε 8,4 εκατ. ευρώ έναντι 8,7 εκατ. ευρώ το 2020.

Τα αποτελέσματα μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημίες 7,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 0,7 εκατ. ευρώ το 2020. Τα αποτελέσματα εμφανίζονται επιβαρυμένα λόγω του σχηματισμού μη επαναλαμβανόμενων προβλέψεων, που αφορούν απομείωση αξίας θυγατρικών εταιρειών ποσού 4,2 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης και απομείωση απαίτησης από θυγατρική ποσού 4,1 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τα ποσά των παραπάνω προβλέψεων δεν επηρεάζουν τα αποτελέσματα και την καθαρή θέση του ομίλου, καθώς αποτελούν λογιστικές απεικονίσεις μεταξύ εταιρειών του ομίλου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Lavipharm: Αυξημένα στα 6,6 εκατ. ευρώ τα EBITDA στο εννεάμηνο

Ο Β. Μπαλούμης αναλαμβάνει CFO στην Lavipharm

gazzetta
gazzetta reader insider insider