Cenergy Holdings: Άνω του 1 δισ. ευρώ ετήσια έσοδα για πρώτη φορά στην ιστορία του Ομίλου

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Cenergy Holdings: Άνω του 1 δισ. ευρώ ετήσια έσοδα για πρώτη φορά στην ιστορία του Ομίλου
«Ιστορικού» χαρακτήρα ήταν η ανακοίνωση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της Cenergy Holdings, για την χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του Ομίλου τα έσοδα ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ με μια αύξηση 16% σε ετήσια βάση).

«Ιστορικού» χαρακτήρα ήταν η ανακοίνωση των ετήσιων οικονομικών αποτελεσμάτων της Cenergy Holdings, για την χρήση που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2021, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του Ομίλου τα έσοδα ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ με μια αύξηση 16% σε ετήσια βάση.

Σε άλλα μεγέθη, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το ανεκτέλεστο υπόλοιπο παραγγελιών ξεπέρασε επίσης το φράγμα του 1 δισ. ευρώ στις 31 Δεκεμβρίου 2021, αφού το τελευταίο τρίμηνο του έτους εξασφαλίστηκαν σημαντικές παραγγελίες και στους δύο κλάδους.

Η λειτουργική κερδοφορία παρέμεινε σταθερή με το αναπροσαρμοσμένο EBITDA να ανέρχεται στα 104 εκατ. ευρώ (2% αύξηση σε ετήσια βάση) ως αποτέλεσμα της επιτυχούς εκτέλεσης ενεργειακών έργων και των λύσεων προστιθέμενης αξίας.

Ο καθαρός δανεισμός μειώθηκε κατά 66 εκατ. ευρώ φτάνοντας σε νέα χαμηλά επίπεδα (264 εκατ. ευρώ)

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων επηρεάστηκαν από την εφάπαξ πρόβλεψη ύψους 12.8 εκατ. ευρώ (14 εκατ. δολάρια ΗΠΑ πλέον τόκων) για την αναδρομική χρέωση δασμών αντιντάμπινγκ επί των εξαγωγών στις ΗΠΑ σωλήνων μεγάλης διαμέτρου και έφτασαν τα 30.5 εκατ. ευρώ το 2021 (έναντι 35.6 εκατ. το 2020).

Τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 22,1 εκατ. ευρώ έναντι 24,9 εκατ. το 2020.

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές για το 2021 ανήλθαν σε 68 εκατ. ευρώ, εκμεταλλευόμενοι την αποτελεσματική διαχείριση κεφαλαίου κίνησης αλλά και τη δυνατότητα δημιουργίας ταμιακών εισροών.

Κεφαλαιουχικές δαπάνες ύψους 44.5 εκατ. ευρώ για τη νέα εποχή της ενεργειακής μετάβασης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider