PYRAMIS: Στα Οινόφυτα το νέο εργοστάσιο – Τέλη Μαρτίου ξεκινά η παραγωγή εστιών κουζίνας

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
PYRAMIS: Στα Οινόφυτα το νέο εργοστάσιο – Τέλη Μαρτίου ξεκινά η παραγωγή εστιών κουζίνας
H μετεγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού από το πρώην εργοστάσιο της Πίτσος στο Ρέντη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την οριστικοποίηση της συμφωνίας για νέο εργοστάσιο στα Οινόφυτα ανακοίνωσε η PYRAMIS, γνωστοποιώντας παράλληλα πως βρίσκεται σε εξέλιξη η μετεγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού από το πρώην εργοστάσιο της «Πίτσος» στο Ρέντη στη νέα μονάδα παραγωγής των Οινοφύτων.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, ακολουθώντας πιστά τον αρχικό προγραμματισμό, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της PYRAMIS, Νικόλας Μπακατσέλος, προχωρά μεθοδικά στην υλοποίηση του σχεδίου που τέθηκε σε εφαρμογή μετά τη συμφωνία εξαγοράς μέρους του εξοπλισμού της «Πίτσος» από τη γερμανική BSH, η οποία είχε αποφασίσει την παύση της λειτουργίας της.

Σύμφωνα με τον κ. Μπακατσέλο, «Η έναρξη της διαδικασίας μετεγκατάστασης του μηχανολογικού εξοπλισμού της ‘Πίτσος’ από το Ρέντη στη μονάδα παραγωγής της PYRAMIS στα Οινόφυτα συνιστά το ορόσημο που θα οδηγήσει στη λειτουργία ενός εργοστασίου το οποίο θα πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές παραγωγής και ποιότητας και θα εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα και προοπτικές της νέας μονάδας εντός και εκτός συνόρων. Η προσήλωσή μας στην ανάδειξη του Made_in_Greece χαρακτήρα στη βιομηχανική παραγωγή, αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην προσπάθεια που κάνει η ελληνική οικονομία και επιχειρείν για μια ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη».

Επανασυστήνονται οι Made in Greece ηλεκτρικές συσκευές

Η PYRAMIS με την πολύτιμη συνδρομή του έμψυχου δυναμικού της ιστορικής βιομηχανίας παραλαμβάνει την σκυτάλη παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών στην Ελλάδα και επί της ουσίας επανασυστήνει τις Made_in_Greece ηλεκτρικές συσκευές στην ελληνική και διεθνή αγορά, βάζοντας την ελληνική σφραγίδα στην παραγωγική διαδικασία.

Ο σχεδιασμός των νέων προϊόντων έχει ήδη ολοκληρωθεί και τα επόμενα στάδια είναι οι ποιοτικές δοκιμές προϊόντων και η εγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού. Η έναρξη της παραγωγής εστιών κουζίνας (σε πρώτη φάση) από το εργοστάσιο των Οινοφύτων, υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει δοκιμαστικά στα τέλη Μαρτίου.

Η συμφωνία

Ήταν τον περασμένο Μάιο, όταν η PYRAMIS, συμφερόντων της οικογένειας Μπακατσέλου και με θεμελιωμένη την ηγετική της θέση στην παγκόσμια αγορά ανοξείδωτων και χρωματιστών νεροχυτών, ανακοίνωσε τη μετάβασή της στη νέα εποχή, με βασικό πυλώνα – και άμεσο στόχο – τον κλάδο των ηλεκτρικών συσκευών.

Είχε προηγηθεί η συμφωνία της με τη γερμανική BSH για την αγορά μέρους του εξοπλισμού του εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών της Πίτσος. Με την απόκτηση του εργοστασιακού εξοπλισμού, η PYRAMIS θα συνεχίσει την παραγωγή των ηλεκτρικών συσκευών που παρήγαγε μέχρι πρότινος η BHS στη χώρα μας με τη δική της, βέβαια, επωνυμία.

Αυτό που έμενε – καθώς η συμφωνία δεν προέβλεπε την εκμίσθωση του παλιού εργοστασίου – ήταν ο χώρος στέγασης των μονάδων παραγωγής. Τελικά η κατάλληλη κτηριακή εγκατάσταση εντοπίστηκε στα Οινόφυτα και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τη δοκιμαστική έναρξη της παραγωγής εστιών κουζίνας τον Μάρτιο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

«Λευκός καπνός» για τη συμφωνία Pyramis -Bosch για το πρώην εργοστάσιο της Pitsos

gazzetta
gazzetta reader insider insider