Ελληνικό: Ανοίγει το Experience Park - Ο κανονισμός λειτουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνικό: Ανοίγει το Experience Park - Ο κανονισμός λειτουργίας του Μητροπολιτικού Πάρκου
Παραδίδονται τα πρώτα 70 στρέμματα στο κοινό. Πήρε ΦΕΚ το ανοιχτό και προσβάσιμο Μητροπολιτικό Πάρκο.

Σήμερα το απόγευμα (17:00) ξεκινάει η λειτουργία του Experience Park, του «πράσινου» πάρκου που δημιούργησε η Lamda Development, μέσω του φορέα διαχείρισης της έκτασης Ελληνικό Α.Ε., με έκταση 70 στρέμματα, το οποίο παραδίδεται προς χρήση στο κοινό, καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 22:00.

Ειδικότερα, το Experience Park αναπτύσσεται στην περιοχή του εργοστασίου αεροσκαφών του πρώην αεροδρομίου όπου υπάρχουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία είναι χαρακτηρισμένα από το υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία. Σε επόμενη φάση και συγκεκριμένα στο Hangar C της Πολεμικής Αεροπορίας θα δημιουργηθεί διαδραστικό τεχνολογικό κέντρο (Experience Center).

Ο νέος αυτός χώρος βρίσκεται εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού, επιφάνειας 2 χιλ. στρεμμάτων. Για το Μητροπολιτικό Πάρκο μόλις προ ημερών δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο κανονισμός λειτουργίας βάσει του οποίου ο χώρος είναι ανοιχτός και προσβάσιμος στο κοινό.

Σύμφωνα με τον κανονισμό, ο φορέας διαχείρισης, δηλαδή η Ελληνικό Α.Ε. (που ανήκει στην Lamda Development) είναι αποκλειστικά αρμόδιος για την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, την περισυλλογή, μεταφορά και διάθεση απορριμμάτων εντός των ορίων του πάρκου, την παροχή υπηρεσιών ηλεκτροφωτισμού, τη συντήρηση των υποδομών των ελεύθερων χώρων και των χώρων πρασίνου του Πάρκου, τη διοίκηση των έργων που εκτελούνται στο Πάρκο, τη σήμανση και τη διαχείριση κυκλοφορίας.

Προβλέπεται ακόμη ο καθορισμός αντιτίμου για τη χρήση και την κυκλοφορία των επισκεπτών σε συγκεκριμένους χώρους ή κτήρια ή εγκαταστάσεις. «Το αντίτιμο που ενδέχεται να καθορίζεται αφορά στην παροχή των σχετικών με την εκάστοτε περιοχή υπηρεσιών και εξασφαλίζει την συμμετοχή στις εν λόγω δραστηριότητες και εκδηλώσεις εντός αυτών των περιοχών (μη ελεύθερα ή δωρεάν προσβάσιμοι χώροι).

Κατά τον κανονισμό λειτουργίας, θα δημιουργηθεί μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, για την εξυπηρέτηση των αρδευτικών αναγκών του Πάρκου και των κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και ανοικτών χώρων του Μητροπολιτικού Πόλου.

Επίσης θα κατασκευαστεί εγκατάσταση για τη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων (σύστημα Διαλογής στην Πηγή-ΔσΠ, Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών - ΚΔΑΥ, Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων - ΣΜΑ, Κομποστοποίηση) για τη διαχείριση των απορριμμάτων που προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από το ακίνητο και για την εξυπηρέτηση των αναγκών του Μητροπολιτικού Πόλου εν γένει (Πάρκο, Περιοχές προς Πολεοδόμηση, Ζώνες Ανάπτυξης).

Υπάρχουν προβλέψεις για το ωράριο, τις όποιες επιτρεπόμενες εμπορικές χρήσεις, τη στάθμευση και πολλές άλλες παραμέτρους.

Δείτε τον κανονισμό λειτουργίας στη δεξιά στήλη με τα «σχετικά αρχεία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Twitter για να γνωρίζετε κάθε λεπτό τι συμβαίνει σε οικονομία, αγορές, επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Experience Park στο Ελληνικό: Ανοίγει τις πόρτες του το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στον κόσμο!

gazzetta
gazzetta reader insider insider