Evergrande: Αθέτησε πληρωμή 82,5 εκατ. δολαρίων - Κίνδυνος «cross-default» σε ομόλογα 19 δισ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Evergrande: Αθέτησε πληρωμή 82,5 εκατ. δολαρίων - Κίνδυνος «cross-default» σε ομόλογα 19 δισ. δολαρίων
Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο κινεζικός κολοσσός χάνει μία πληρωμή που αφορά σε ομόλογο που διαπραγματεύεται στις διεθνείς αγορές.

Στην πρώτη αθέτηση οικονομικής υποχρέωσης της εταιρείας προς τους κατόχους ομολόγων προχώρησε η κινεζική Evergrande, καθώς τα μεσάνυχτα της Δευτέρας παρήλθε η περίοδος χάριτος 30 ημερών που είχε στην διάθεσή της ώστε να καταβάλει τόκους 82,5 εκατ. δολαρίων που αφορούν σε ομόλογο που διαπραγματεύεται εκτός Κίνας.

Αναλυτικότερα, όπως τονίζει το Reuters που επικαλείται πηγές με γνώση των εξελίξεων, πρόκειται για την πρώτη φορά που ο κινεζικός κολοσσός του κλάδου της ανάπτυξης ακινήτων χάνει μία πληρωμή που αφορά σε ομόλογο που διαπραγματεύεται στις διεθνείς αγορές, ενώ ήδη από το βράδυ της Παρασκευής εκφράζονταν ανησυχίες πως σε περίπτωση που οι πιστωτές της Evergrande κάνουν απαιτητέο το ποσό των 260 εκατ. δολαρίων, όπως ανέφερε δημοσίευμα του Bloomberg, τότε δεν υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση πως η εταιρεία διαθέτει την απαραίτητη ρευστότητα ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Υπενθυμίζεται πως χθες η μετοχή της Evergrande στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ σημείωσε απώλειες άνω του 20%, ενώ και σήμερα ο τίτλος της κινεζικής εταιρείας υποχωρεί άνω του 8%, καθώς εγείρονται ανησυχίες πως η σημερινή αθέτηση πληρωμών ενδέχεται να προκαλέσει ένα «cross-default» σε όλα τα ομόλογα της εταιρείας συνολικού ύψους 19 δισ. δολαρίων στις διεθνείς αγορές.

Υπενθυμίζεται πως τα συνολικά χρέη της εταιρείας ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια, γεγονός που δημιουργεί φόβους πως μία ενδεχόμενη κατάρρευση της Evergrande θα συμπαρασύρει ολόκληρο τον κλάδο του real estate με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην κινεζική και στην παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίνα: Η Κεντρική Τράπεζα «ρίχνει» 188 δισ. δολάρια στον τραπεζικό κλάδο

gazzetta
gazzetta reader insider insider