Νέα «σύννεφα» πάνω από την Evergrande - Αδυναμία πληρωμής 260 εκατ. δολαρίων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα «σύννεφα» πάνω από την Evergrande - Αδυναμία πληρωμής 260 εκατ. δολαρίων
Η κινεζική εταιρεία τονίζει πως δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το ότι διαθέτει αρκετά χρήματα ώστε να ανταποκριθεί στις χρηματοοικονομικές της υποχρεώσεις.

Νέα αρνητικά μηνύματα έρχονται για τη βιωσιμότητα της κινεζικής Evergrande, με την διοίκηση της εταιρείας να αναφέρει πως της επιδόθηκε εντολή πληρωμής 260 εκατ. δολαρίων σε εγγυήσεις, ποσό το οποίο ενδέχεται να μην μπορέσει να καταβάλει λόγω της έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός όμιλος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η διοίκηση της Evergrande βρίσκεται σε συζητήσεις με τους δανειστές της για αναδιάρθρωση των χρεών που έχει εκτός της Κίνας, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει καμία εγγύηση για το ότι διαθέτει αρκετά χρήματα ώστε να ανταποκριθεί στις χρηματοοικονομικές της υποχρεώσεις.

Υπενθυμίζεται πως στις 6 Νοεμβρίου η Evergrande έχασε την προθεσμία πληρωμής τόκων ύψους 82,5 δισ. δολαρίων ενώ τα συνολικά της χρέη υπολογίζονται σε άνω των 300 δισ. δολαρίων.

Προ ημερών, ο πρόεδρος της Evergrande, Χίου Καν Γιαν, προχώρησε σε ρευστοποιήσεις πουλώντας μετοχές της εταιρείας συνολικής αξίας 344 εκατ. δολαρίων.

Από τον Ιούλιο, ο Χιού έχει τονώσει τη ρευστότητα του κατασκευαστικού κολοσσού με πάνω από 1 δισ. δολάρια, κυρίως με τη διάθεση προσωπικών περιουσιακών στοιχείων και την ενεχυρίαση μετοχών, σύμφωνα με το Bloomberg, που επικαλείται δημοσίευμα της China Business News την περασμένη εβδομάδα. Επιπλέον, πουλά περιουσιακά του στοιχεία, όπως έργα τέχνης και τρία πολυτελή σπίτια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Evergrande: Ο πρόεδρος και ιδρυτής πουλά μετοχές - Στο 67,87% μειώθηκε το ποσοστό του

gazzetta
gazzetta reader insider insider