Για τρίτη φορά στο χείλος της χρεοκοπίας η Evergrande - «Βουτιά» 20% για τη μετοχή

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Για τρίτη φορά στο χείλος της χρεοκοπίας η Evergrande - «Βουτιά» 20% για τη μετοχή
Αντιμέτωπος για ακόμα μία φορά με το φάσμα της χρεοκοπίας βρίσκεται ο κινεζικός κολοσσός του κλάδου της ανάπτυξης ακινήτων.

Αντιμέτωπη για ακόμα μία φορά με το φάσμα της χρεοκοπίας βρίσκεται η κινεζική Evergrande, με τον κολοσσό του κλάδου της ανάπτυξης ακινήτων να πρέπει ως το τέλος της ημέρας να καταβάλει τόκους ύψους 82,5 εκατ. δολαρίων, καθώς λήγει η περίοδος χάριτος διάρκειας 30 ημερών που είχε στην διάθεσή του ώστε να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του.

Αναλυτικότερα, η κινεζική εταιρεία που τους προηγούμενους τρεις μήνες βρέθηκε τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις μία ανάσα μακριά από την στάση πληρωμών, καταβάλλοντας στους ομολογιούχους της τα ποσά που τους οφείλονται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, θα πρέπει την Δευτέρα να πληρώσει το ποσό των 82,5 εκατ. δολάρια ώστε να αποφύγει το ενδεχόμενο κρατικής διαμεσολάβησης για την σωτηρία της.

Ωστόσο, μία δήλωση που δημοσιοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής και σύμφωνα με την οποία οι πιστωτές της Evergrande θα κάνουν απαιτητέο το ποσό των 260 εκατ. δολαρίων οδηγεί σε ισχυρές απώλειες άνω του 20% την μετοχή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, καθώς δεν υπάρχει καμία απολύτως εγγύηση πως η εταιρεία διαθέτει την απαραίτητη ρευστότητα ώστε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

Υπενθυμίζεται πως τα συνολικά χρέη της εταιρείας ξεπερνούν τα 300 δισ. δολάρια, γεγονός που δημιουργεί φόβους πως μία ενδεχόμενη κατάρρευση της Evergrande θα συμπαρασύρει ολόκληρο τον κλάδο του real estate με ανυπολόγιστες επιπτώσεις στην κινεζική και στην παγκόσμια οικονομία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Νέα «σύννεφα» πάνω από την Evergrande - Αδυναμία πληρωμής 260 εκατ. δολαρίων

Evergrande: Ο πρόεδρος και ιδρυτής πουλά μετοχές - Στο 67,87% μειώθηκε το ποσοστό του

gazzetta
gazzetta reader insider insider