Θετικό «σήμα» από τους αναλυτές για τη Mytilineos μετά την αναβάθμιση του «outlook» από τη S&P

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θετικό «σήμα» από τους αναλυτές για τη Mytilineos μετά την αναβάθμιση του «outlook» από τη S&P
Θετικό «σήμα» εκπέμπουν για τη Mytilineos οι αναλυτές μετά την αναβάθμιση του outlook από τη Standard & Poor's σε «θετικό» από «σταθερό».

Θετικό «σήμα» εκπέμπουν για τη Mytilineos οι αναλυτές μετά την αναβάθμιση του outlook από τη Standard & Poor's σε «θετικό» από «σταθερό».

Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης επισήμανε πως η Mytilineos αντεπεξήλθε στις ασταθείς συνθήκες της αγοράς τους τελευταίους 18 μήνες και με την αύξηση των τιμών ενέργειας, και πλέον είναι έτοιμη να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητές της το 2022 και την κερδοφορία της με την ολοκλήρωση ενός μεγάλου εν εξελίξει έργου.

Η S&P αναμένει ότι η εισηγμένη θα κλείσει το 2021 με EBITDA περίπου 350 εκατ. ευρώ, που θα υποστηριχθούν κυρίως από EBITDA περίπου 150 εκατ. ευρώ από τον τομέα Μεταλλουργίας και περίπου 130 εκατ. ευρώ από τον τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας, όταν τα συνολικά EBITDA στο 2020 ήταν στα 315 εκατ. ευρώ (136 εκατ. ευρώ από τη Μεταλλουργία και 157 εκατ. ευρώ από την Ενέργεια). Με βάση τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς και την πρόοδο που καταγράφει η Mytilineos, η S&P αναθεώρησε επί τα βελτίω την εκτίμησή της για τα EBITDA το 2022, σε 500 εκατ. - 550 εκατ. ευρώ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για EBITDA 340 - 360 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, εκτιμάται πως η τάση για το 2023 θα συνεχίσει να είναι ανοδική.

Η Beta Χρηματιστηριακή σχολιάζει πως μετά την αναβάθμιση των προοπτικών από την S&P είναι πιθανή η αναβάθμιση της εισηγμένης κατά τους επόμενους 12 μήνες.

Από τη μεριά της η Pantelakis στέκεται στην εκτίμηση της S&P πως η εταιρεία μεταβαίνει σε μια πολύ μεγαλύτερη βάση EBITDA και με χαμηλότερη μόχλευση. Μόλις σταθεροποιηθούν οι αγορές και υποχωρήσουν οι κίνδυνοι εκτέλεσης του επενδυτικού πλάνου, η εταιρεία θα πρέπει να είναι σε θέση να δημιουργήσει σημαντικές ταμειακές ροές και να μειώσει τη μόχλευση της, υποστηρίζοντας την υψηλότερη αξιολόγηση.

Σε ανάλογη θετική γραμμή συντάσσονται και οι Optima, Εθνική και Eurobank Equities εστιάζοντας πλέον σε μια πιθανή αναβάθμιση της εταιρείας κατά το επόμενο 12μηνο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider