Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Mytilineos η S&P - Αυξάνει τις εκτιμήσεις για τα EBITDA

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναβάθμισε σε θετικές τις προοπτικές της Mytilineos η S&P - Αυξάνει τις εκτιμήσεις για τα EBITDA
Ισχυρό θετικό σήμα από τον οίκο αξιολόγησης για τη Mytilineos.

Σε αναβάθμιση του outlook της Mytilineos σε θετικό από σταθερό προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's διατηρώντας την εισηγμένη στη βαθμίδα «BB-».

Όπως επισημαίνει ο οίκος, η Mytilineos αντεπεξήλθε στις ασταθείς συνθήκες της αγοράς τους τελευταίους 18 μήνες και με την αύξηση των τιμών ενέργειας, και πλέον είναι έτοιμη να αναπτύξει περαιτέρω τις δραστηριότητές της το 2022 και την κερδοφορία της με την ολοκλήρωση ενός μεγάλου εν εξελίξει έργου.

Η S&P αναμένει ότι η εισηγμένη θα κλείσει το 2021 με EBITDA περίπου 350 εκατ. ευρώ, που θα υποστηριχθούν κυρίως από EBITDA περίπου 150 εκατ. ευρώ από τον τομέα Μεταλλουργίας και περίπου 130 εκατ. ευρώ από τον τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας, όταν τα συνολικά EBITDA στο 2020 ήταν στα 315 εκατ. ευρώ (136 εκατ. ευρώ από τη Μεταλλουργία και 157 εκατ. ευρώ από την Ενέργεια).

Με βάση τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς και την πρόοδο που καταγράφει η Mytilineos, η S&P αναθεώρησε επί τα βελτίω την εκτίμησή της για τα EBITDA το 2022, σε 500 εκατ. - 550 εκατ. ευρώ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για EBITDA 340 - 360 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, εκτιμάται πως η τάση για το 2023 θα συνεχίσει να είναι ανοδική.

Παράλληλα η S&P αναμένει πως τα έργα BOT («build-operate-transfer») να υποστηρίξουν άλλη μια σημαντική ροή ταμειακών ροών τα επόμενα χρόνια. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία ανακοίνωσε την πώληση του δεύτερου έργου BOT, αυτή τη φορά στη Ρουμανία, και μια συμφωνία χρηματοδότησης έργου που αφορά ηλιακά πάνελ στην Αυστραλία. Αυτά τα έργα αποτελούν ένα teaser για τα μελλοντικά έργα BOT που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει η εταιρεία.

Η διοίκηση του ομίλου εκτιμά οτι οι εσωτερικές της δυνατότητες στην ανάπτυξη έργων μαζί με την υγιή ζήτηση στο σκέλος της βιώσιμης ενέργειας θα μπορούσαν να μεταφραστούν σε μια σημαντική «μηχανή» ανάπτυξης. Η εταιρεία έχει ένα pipeline περίπου 50 έργων σε 11 χώρες, τα οποία αναμένει ότι θα συνεισφέρουν μεταξύ 250 και 300 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider