Ελλάκτωρ: Απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Greenhill

Γιώργος Παπακωνσταντίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελλάκτωρ: Απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Greenhill
Στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Greenhill προχώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, για την πρόσφατη Γ.Σ. του ομίλου.

Στην απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Greenhill Investments των εφοπλιστών Καϋμενάκη και Μπάκου προχώρησε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών σχετικά με τις αποφάσεις της ετήσιας τακτικής συνέλευσης της Ελλάκτωρ που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

Τότε δεν είχε επιτραπεί στην Greenhill να συμμετάσχει στην γενική συνέλευση εξαιτίας ζητημάτων που υπήρχαν με τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις.

Ειδικότερα, κατά την τακτική Γ.Σ. της 22ας Ιουνίου δεν επετράπη η συμμετοχή της Greenhill Investments και άρα η ψήφιση ή καταψήφιση των θεμάτων καθώς κρίθηκε ότι στερούνταν των νομιμοποιητικών εγγράφων όσον αφορά την κατοχή των δικαιωμάτων ψήφου των 54.815.876 μετοχών της, καθώς με βάση τα στοιχεία του Αποθετηρίου, αυτά παρέμεναν στην κατοχή της Aeolus Investors, η οποία είχε το ενέχυρο των παραπάνω μετοχών.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί η απόρριψη της αίτησης προσωρινής διαταγής για το ίδιο θέμα.

Παρά την αντίδραση των δικηγόρων της πλευράς των δύο εφοπλιστών η γενική συνέλευση είχε ψηφίσει να μην συμμετάσχει η Greenhill η οποία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα με στόχο να ανατρέψει εκείνη την απόφαση.

Κατά συνέπεια κλείνει οριστικά αυτό το δικαστικό μέτωπο για την διοίκηση του Ομίλου Ελλάκτωρ, αν και η πλευρά των Μπάκου-Καϋμενάκη συνεχίζει να βάζει ζητήματα για μια σειρά από αποφάσεις και εξελίξεις εντός του ομίλου.

Να σημειωθεί επίσης ότι πλέον, και για τα επόμενα 5 χρόνια, οι όποιες αποφάσεις για ενδεχόμενες προσεχείς κινήσεις κεφαλαιακής ενίσχυσης (ΑΜΚ) θα λαμβάνονται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελλάκτωρ, όπως άλλωστε έχει αποφασίσει η πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ομίλου, χωρίς να χρειάζεται η έγκριση μιας νέας Γ.Σ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider