Ελλάδα
20-08-2021 | 09:38

Apple: Τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο θα καθυστερήσει η επιστροφή στα γραφεία

Newsroom
Μοιράσου το
Apple
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο θα καθυστερήσει εκ νέου η Apple την επιστροφή στα γραφεία, εν μέσω συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων του κορονοϊού, με τους υπαλλήλους της να έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια χωρίς να προσέλθουν στις εταιρικές εγκαταστάσεις, από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας προς τους υπαλλήλους, η Apple θα ανακοινώσει και επίσημα την επιστροφή ένα μήνα πριν την ημερομηνία που αυτή θα ξεκινήσει. 

Πρόκειται για ακόμα μια καθυστέρηση στα σχέδια, καθώς προηγουμένως η εταιρεία είχε κάνει λόγο για αρχές Σεπτέμβρη πριν το καθυστερήσει έως τον Οκτώβριο, αναφέρει το Bloomberg. Όπως έχει γίνει γνωστό, όταν οι εργαζόμενοι γυρίσουν στα γραφεία, αναμένεται φυσική παρουσία τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα - Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη - με δυνατότητα τηλεργασίας την Τετάρτη και την Παρασκευή.

Η επιστολή, που στάλθηκε από τον επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού και λιανικής Deirdre O’Brien, ενθαρρύνει ισχυρά το προσωπικό να εμβολιαστεί, ωστόσο, προς το παρόν, η Apple δεν το έχει καταστήσει υποχρεωτικό.

Η κατασκευάστρια εταιρεία του iPhone τον Ιούλιο έγινε μια από τις πρώτες τεχνολογικές που καθυστέρησαν τα σχέδια για επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ την Πέμπτη έκλεισε ένα κατάστημα λιανικής στη Νότια Καρολίνα, αφού περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι είτε βρέθηκαν θετικοί είτε εκτέθηκαν σε αυτόν. Παράλληλα, έχει μειώσει τις ώρες λειτουργίας σε κάποια καταστήματα λόγω της απουσίας εργαζομένων εξαιτίας του ιού.

Η καθυστέρηση της Apple έρχεται να συμπληρώσει αντίστοιχες αποφάσεις των Lyft, Amazon και Facebook, μεταξύ άλλων. 

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.