Διεθνή
03-06-2021 | 15:32

Apple: Οι υπάλληλοι επιστρέφουν στο γραφείο... αλλά για τρεις μέρες 

Newsroom
Μοιράσου το
Apple
live updates: Ανανεώθηκε πριν

Στα γραφεία τους επιστρέφουν από τον Σεπτέμβριο οι υπάλληλοι της Apple, έπειτα από περισσότερο από ένα χρόνο τηλεργασίας, αλλά για τρεις ημέρες την εβδομάδα. 

Το Verge, επικαλούμενο εσωτερικό email, ανέφερε πως οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν τις Δευτέρες, Τρίτες και Πέμπτες, ενώ θα διατηρήσουν την επιλογή της απομακρυσμένης εργασίας Τετάρτες και Παρασκευές. Ωστόσο, οι ομάδες για τις οποίες απαιτείται μεγαλύτερη παρουσία θα μπορούν να πηγαίνουν τέσσερις ή πέντε ημέρες. 

Οι εργαζόμενοι της Apple θα έχουν επίσης την επιλογή να εργάζονται εξ αποστάσεως για δύο πλήρεις εβδομάδες το χρόνο. Εκπρόσωπος της Apple επιβεβαίωσε στο MarketWatch ότι η αναφορά ήταν ακριβής.

Τον περασμένο μήνα, η Alphabet ανακοίνωσε ότι αναμένει ότι περίπου το 20% του εργατικού δυναμικού της να παραμείνει σε τηλεργασία το φθινόπωρο, ενώ το 60% θα εργαστεί σε γραφείο και σπίτι. Άλλες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Facebook και η Twitter δήλωσαν ότι οι εργαζόμενοι θα μπορούν να εργάζονται μόνιμα από το σπίτι, εάν το επιτρέπουν οι θέσεις εργασίας τους.

Οι εταιρείες τεχνολογίας, ιδίως αυτές της Silicon Valley, ήταν από τις πρώτες που έκλεισαν τα γραφεία τους πέρυσι όταν ξέσπασε η πανδημία. Τα σχέδια επαναλειτουργίας τους θεωρούνται δείκτης του τρόπου με τον οποίο οι μεγάλες εταιρείες θα αντιμετωπίσουν την επιστροφή του εργατικού δυναμικού τους στο γραφείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.