Ανησυχία ξενοδόχων και προμηθευτών για τον Όμιλο Μουζενίδη

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανησυχία ξενοδόχων και προμηθευτών για τον Όμιλο Μουζενίδη
mouzenidis
Σε προσωρινή αναστολή των εργασιών του στην Ελλάδα ο Όμιλος Μουζενίδη.

Ανησυχία επικρατεί το τελευταίο διάστημα στον ξενοδοχειακό κλάδο και στους προμηθευτές του τουρισμού, μετά και την ανακοίνωση του Ομίλου Μουζενίδη, ότι αναστέλλει τις εργασίες του στην Ελλάδα από τις 18 μέχρι τις 26 Ιουνίου.

Παρά τα δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες και τα οποία ανέφεραν ότι ο Όμιλος Μουζενίδη κατέθεσε αίτηση αναστολής λειτουργίας στο Πρωτοδικείο, ο Όμιλος τονίζει πως η παύση είναι προσωρινή και οφείλεται σε νομικά προσκόμματα μετά και την απώλεια του ιδρυτή, επικεφαλής και βασικού παράγοντα διοίκησης του Ομίλου, Μπόρις Μουζενίδη.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, σε ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook, «η αναστολή λειτουργίας της εταιρείας υποδοχής στην Ελλάδα - Mouzenidis Travel Greece από 18 έως 26 Ιουνίου προκλήθηκε από τεχνικές και νομικές διαδικασίες. Στο στάδιο μεταβίβασης κληρονομιάς, αποτίμησης περιουσίας, μεταβίβασης υποθέσεων στη νέα διοίκηση βρίσκεται η ελληνική εταιρεία υποδοχής. Η παύση στην υπηρεσία των τουριστών στην Ελλάδα (και αποκλειστικά στην Ελλάδα) είναι προσωρινή».

«Ρωσικές εταιρείες του Ομίλου Μουζενίδη, που δραστηριοποιούνται υπό το brand ′ Mouzenidis Travel σε Μόσχα, Αικατερινούπολη, Αγία Πετρούπολη και Ροστόφ-ον-Ντον, συνεχίζουν τις δραστηριότητες τους αδιάλειπτα και εξυπηρετούν τους τουρίστες για όλους τους άλλους προορισμούς παρέχοντας την απαραίτητη υποστήριξη» σημειώνει η ανάρτηση του Ομίλου.

Στελέχη της αγοράς ωστόσο που μίλησαν στο insider.gr ανέφεραν ότι μετά και τον θάνατο του επικεφαλής του Ομίλου υπήρξαν σκέψεις για ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων με απόσχιση των ζημιογόνων.

Να θυμίσουμε ότι εξαιτίας της πανδημίας που έπληξε ανεπανόρθωτα τον τουριστικό κλάδο τα ανοίγματα του ομίλου σε ξενοδοχεία και προμηθευτές αυξήθηκαν ενώ η απώλεια του ιδρυτή του Ομίλου ο οποίος έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στον τουριστικό κλάδο τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό και δη στη Ρωσία έφερε πρόσθετα προβλήματα.

Η ιστορία του Ομίλου Μουζενίδη

Ο όμιλος Μουζενίδη ξεκίνησε τη δραστηριότητά του το 1995 ως ένας πλήρως καθετοποιημένος τουριστικός όμιλος ο οποίος δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της τουριστικής αλυσίδας. Σήμερα ο όμιλος έχει δραστηριότητα σε 16 χώρες κυρίως της ανατολικής Ευρώπης, διατηρώντας μάλιστα σημαντικότατα μερίδια σε αυτές. Πέρα από την αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με προορισμούς του εξωτερικού, συνεργάζεται με περισσότερες από 1000 ξενοδοχειακές μονάδες στη χώρα μας.

Η ανάπτυξη του ομίλου ήταν έντονη τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας προ πανδημίας να απασχολεί περί τους 1.700 εργαζομένους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και καταγράφοντας τζίρο, σε ενοποιημένη βάση, κοντά στα 320 εκατ. ευρώ, με εξαίρεση φυσικά την περσινή χρονιά.

H αεροπορική εταιρία, Ellinair, του ομίλου πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιάννης Μουζενίδης, γιος του Μπόρις, ιδρύθηκε το 2013, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησε τη δραστηριότητα της με τη διενέργεια τόσο προγραμματισμένων, όσο και ναυλωμένων πτήσεων, με το δίκτυο των προορισμών της να ξεπερνά τις 40 πόλεις. Προ πανδημίας ο τζίρος της ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ. μεταφέροντας μόνο το 2019 περίπου 1 εκατ. επιβάτες στη χώρα μας.

Έδρα του ομίλου Μουζενίδη από τα πρώτα του βήματα μέχρι και σήμερα, είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης, ενώ πλέον λειτουργούν πολυάριθμα υποκαταστήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, όπως η Αθήνα, η Πιερία, η Χαλκιδική, η Πελοπόννησος, η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Θάσος και η Ζάκυνθος έχοντας αναπτύξει ένα δίκτυο αποκλειστικών συνεργατών-διανομέων των προϊόντων του, σε διάφορες πόλεις της Ρωσίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας, Μολδαβίας, Καζαχστάν, Σερβίας, Ρουμανίας, Λετονίας, Βουλγαρίας, Βαλτικής, Πολωνίας, Γεωργίας και της Τουρκίας, ξεπερνώντας σήμερα τον αριθμό των 80 γραφείων!

Οι βασικότεροι τομείς δραστηριοποίησης του Ομίλου είναι: οι Αεροπορικές Μεταφορές από και προς την Ελλάδα, οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις, ο Θρησκευτικός Τουρισμός, ο Εκπαιδευτικός Τουρισμός, ο Θεραπευτικός, Ιατρικός και Ιαματικός Τουρισμός, η Αγοραπωλησία και Κατασκευή Ακινήτων, η Παροχή Υπηρεσιών Φύλαξης, η Παραγωγή και Πώληση Κρασιού και Ελαιόλαδου και πολλά άλλα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της επιχείρησης, τον Όμιλο αποτελούν οι εταιρείες:

1. MouzenidisTravel, στην οποία απαριθμούνται οι επιμέρους κλάδοι επιχείρησης:

  • BoMo Club, διαχείριση ξενοδοχειακών μονάδων.
  • Solun, ελληνορθόδοξο κέντρο ιερού προσκυνήματος.
  • Active MICE, οργάνωση εταιρικών πακέτων διακοπών.
  • Mouzenidis Intour, τουρισμός εντός Ρωσίας, όπως από Ελλάδα προς Ρωσία.
  • Ellin Camp, παιδικές κατασκηνώσεις.
  • Enigma Shopping Center - εμπορικό κέντρο.
  • Big Fish, Εστιατόριο - Καφέ στην Ανατολική Θεσσαλονίκη

2. Ellinair: Aεροπορική εταιρία, η οποία απαριθμεί στο στόλο της πέντε αεροσκάφη (www.ellinair.com), εκτελεί δε κυρίως πτήσεις από και προς το εξωτερικό, αλλά και το εσωτερικό

3.Grekodom Development: Μεσιτική, κατασκευαστική εταιρία ακινήτων (www.grekodom.com). Διαθέτει το απαιτούμενο know how αγοραπωλησίας ακινήτων κυρίως με πελάτες του εξωτερικού (εντός και εκτός ΕΕ), ενώ αναλαμβάνει την πλήρη εξυπηρέτηση του εντολέα.

4: CargoService & Representations: Εταιρεία διαμεταφοράς εμπορευμάτων δια αέρος αλλά και οδικώς (www.csr-air.com).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider