Καστροπινιάνο: Το νέο χωριό της Ιταλίας που πουλάει ακίνητα έναντι 1 δολαρίου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καστροπινιάνο: Το νέο χωριό της Ιταλίας που πουλάει ακίνητα έναντι 1 δολαρίου

Ακόμα ένα χωριό της Ιταλίας ακολουθεί το «επιχειρηματικό μοντέλο» του 1 ευρώ και ψάχνει αγοραστές για περίπου 100 παλιά και εγκαταλελειμμένα ακίνητα της περιοχής.

Πρόκειται για το Καστροπινιάνο, ένα χωριό που βρίσκεται περίπου 140 μίλια βορειοανατολικά της Ρώμης, το οποίο ακολουθεί το παράδειγμα του Σαλέμι στη Σικελία και του Σάντο Στερφάνο στο Αμπρούζο, βάζοντας πωλητήριο σε ακίνητα της περιοχής έναντι 1 ευρώ!

Σκοπός του νέου αυτού μοντέλου πώλησης ακινήτων είναι η προσέλκυση νέων μόνιμων κατοίκων που θα βοηθήσουν τόσο στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας, όσο και στην ανανέωση της εικόνας της περιοχής.

Σύμφωνα με το CNN, αυτό που διαφοροποιεί το Καστροπινιάνο από άλλες περιοχές, είναι πως αντί να πουλάει τα ακίνητα στο μεγαλύτερο πλειοδότη μέσω δημοπρασιών, ο Δήμαρχος Νίκολα Σκαπιλάτι προωθεί μια πιο προσωποποιημένη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, καλεί τους ενδιαφερόμενους να στείλουν απευθείας στον Δήμο τις προτιμήσεις και τις ανάγκες τους, ώστε η Δημοτική Αρχή με τη σειρά της να προτείνει το κατάλληλο ακίνητο για την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Όπως αναφέρεται, πρόκειται για ακίνητα που απαιτούν ανακαίνιση, η οποία εκτιμάται πως θα ξεκινήσει από 30 - 40.000 ευρώ, ενώ οι φορολογούμενοι δικαιούνται «φορολογικούς πόντους», αν εφαρμοστούν αντισεισμικές και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνικές.

Όμως, απαραίτητες προϋποθέσεις για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της πώλησης είναι:

  • να ολοκληρωθεί η ανακαίνιση εντός τριών ετών από την αγορά
  • να καταβληθεί εγγυητική προκαταβολή 2.000 ευρώ, η οποία θα επιστραφεί με την ολοκλήρωση των εργασιών

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider