Αντιδράσεις από επιχειρηματίες εστίασης: «Στοχοποιούνται ως επικίνδυνες οι επισκέψεις σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντιδράσεις από επιχειρηματίες εστίασης: «Στοχοποιούνται ως επικίνδυνες οι επισκέψεις σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ»
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σωματείο επιχειρηματιών BARECA με αφορμή τις δηλώσεις Τσιόδρα και Χαρδαλιά.

Την αντίδραση του σωματείου επιχειρήσεων της εστιατορίων, μπαρ και καφε "BARECA" προκάλεσαν οι πρόσφατες αναφορές από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά για τον κλάδο της εστίασης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού. Κάνουν λόγο μάλιστα για έμμεση στοχοποίηση των επισκέψεων σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ «ως επικίνδυνες για τη μετάδοση του κορονοϊού».

Αναλυτικά το Δ.Σ του Σωματείου σημειώνει πως «με λύπη μας παρακολουθούμε οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης τις δηλώσεις του - κατά τα άλλα εξαιρετικά συμπαθούς - επικεφαλής λοιμοξιολόγου, κ. Σωτήρη Τσιόδρα που εμμέσως πλην σαφώς στοχοποιεί τις επισκέψεις σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ ως επικίνδυνες για τη μετάδοση του κορονοϊού, αναφέροντας δημόσια ότι "έχει να επισκεφθεί καφέ ή εστιατόριο από τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σε ανάλογο πνεύμα και η αναφορά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, κ. Νίκου Χαρδαλιά ο οποίος βάζει στο ίδιο "τσουβάλι" ευσυνείδητους και ασυνείδητους επαγγελματίες με τους τελευταίους να συνιστούν μια απειροελάχιστη μειοψηφία».

Επισημαίνουν παράλληλα ότι «οι ιδιοκτήτες της εστίασης και καταστηματάρχες είναι σε θέση να διαβεβαιώσουν ότι τηρούν στο ακέραιο στην συντριπτική τους πλειονότητα τα μέτρα Υγιεινής, έχοντας επενδύσει σημαντικά κονδύλια για την προστασία των πελατών τους και συμμορφώνονται πλήρως με τις υποδείξεις της Πολιτείας για την τήρηση των νέων ωραρίων και των αποστάσεων».

«Κάθε γενικόλογο και ατεκμηρίωτο επιχείρημα προς την αντίθετη κατεύθυνση πλήττει τόσο τον κλάδο όσο και τις χιλιάδες οικογένειες που ζουν από αυτόν» καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους.

Διαβάστε επίσης:

Κραυγή αγωνίας από αλυσίδες εστίασης: Φόβοι για λουκέτα λόγω ενοικίων

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider