Τσιόδρας: Να μιλήσει η φωνή της συνείδησης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσιόδρας: Να μιλήσει η φωνή της συνείδησης
«Είναι ώρα ευθύνης και ώρα συνείδησης. Είναι ώρα να μιλήσουν οι καρδιές. Δεν είναι σκλαβιά αλλά είναι επιλογή ελευθερίας» δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Μετά την νέα αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων την Τρίτη που ξεπέρασε τα 1.000 (1.259 κρούσματα) ο πρόεδρος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας επανήλθε έκτακτως στην ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως «περισσότερο από τη γλώσα των αριθμών μιλα η γλώσσα της καρδιάς και περισσότερο από τη γλώσσα των μέτρων μετρά η φωνή της συνείδησης».

«Δεν χάνουμε την ελπίδα μας συνεχίζουμε να παλεύουμε με τα μέτρα εκείνα που επιτρέπουν την κοινωνική ζωή και οχι το απαγορευτικό που έχει τράστιες συνέπειες» δήλωσε ο κ. καθηγητής. «Με μια φωνή στην Επιτροπή κοιτάμε να έχουμε πιο ανεκτά μέτρα και να αποφύγουμε το lockdown, αλλά δεν μπορούμε να μπούμε στην ψυχή του καθενός».

«Βλέπουμε με στεναχώρια να ανεβαίνει η διασπορά και να πιέζεται το σύστημα υγείας στη Βόρεια Ελλάδα» συνέχισε ο ίδιος.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι είναι χειρότερα τα πράγματα στο δεύτερο κύμα και το γνωρίζαμε και το περιμέναμε. Ετσι κινούνται οι πανδημίες, είπε ακόμα. Είναι ώρα ευθύνης και ώρα συνείδησης. Είναι ώρα να μιλήσουν οι καρδιές. Δεν είναι σκλαβιά αλλά είναι επιλογή ελευθερίας, είπε ακόμα και πρόσθεσε: Το εμβόλιο θα έρθει νωρίτερα απ’ ότι περιμέναμε. Το εμβόλιο της Οξφόρδης δουλεύει σε όλες τις ηλικίες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider